10 природни антибиотика, които борят тежки инфекции

0

Синтетичните антибиотици могат ефективно да лекуват безброй инфекции, които са подвластни и на т.нар. природни антибиотици. Лекарствата имат множество странични ефекти, които могат да навредят на здравето Ви сериозно. Всички знаем, че колкото помагат, толкова и вредят и затова дори избягваме да четем дори листовките им. Поради това, при не толкова сериозни оплаквания, е препоръчително да използвате

природни антибиотици, които могат да укрепят имунната Ви система и да предотвратят някои инфекции.

Някои от тях познавате добре, а за други не сте и предполагали, че имат такива мощни свойства. Ние Ви съветваме да се запознаете с тях и полезните вещества, които те съдържат малко по-надолу в статията, за да се уверите в ефективността им.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е богат на ябълкова киселина, която е в състояние да унищожи вируси, бактерии и гъбички.

ябълков оцет

Чесън

Чесънът е един от най-мощните природни антибиотици. Много пъти в delo.bg сме Ви представяли неговите полезни свойства. Той има силен противогъбичен, антивирусен и антипаразитен ефект. Редовната консумация на чесън може да излекува редица заболявания и да подобри общото Ви здравословно състояние.

салата от краставици и чесън бори холестерола

Евкалипт

Обикновено се използва най-вече заради своите мощни антисептични свойства. Можете да си направите чай и да го консумирате в случай на инфекция и треска.

евкалипт

Джинджифил

Джинджифилът ефективно лекува настинки и грип и регулира температурата на тялото. Той има свойство да премахва бактериите от организма и да го пречисти от ненужните токсини.

джинджифил

Хидрастис

Използва се за лечение на ушни възпаления, проблеми с дихателните функции и при вагинални инфекции. Използва се вагинално с измиване или орално – с гаргара.

естествени, природни антибиотици

Ехинацея

Тази билка повишава имунитета и регулира хормоналните нива. Също така, тя може да лекува синузит, писоар, ушни инфекции и грип. Според последното проучване, тази билка може ефективно да унищожи стафилококус ауреус.

Ехинацея

Мед

Медът е известен със своите антибактериални, антиоксидантни, противогъбични и антисептични свойства. Чудесен лек срещу всички видове инфекциозни заболявания.

мед

Лук

Лукът може да подобри притока на кръв, да облекчи болката и да намали възпалителния ефект.

лукът, рак

Маслинови листа

Маслиновите листа са в състояние да премахнат наличието на различни бактерии и гъбички и да стимулира растежа на здрави бактерии в организма. Също така, те се справят и доста ефективно с инфекции и възпаления. Приемат се под формата на чай.

маслинови листа за здраво тяло

Канела

Канелата има мощни противогъбични, антибактериални и антиоксидантни свойства. Използвана е най-вече за профилактика и лечение на различни инфекции.

канела, вируси

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg