Пет места със силна енергия в България, които лекуват болести и изпълняват желания

6

На няколко места в България целогодишно се стичат хора от всички краища на страната, за да търсят изцеление. Представяме Ви пет от тях, за които е доказано, че са наистина лековити и на които желанията се изпълняват скоро, след като са споделени.

Чували ли сте за параклиса „Света Петка“ над град Трън? Тази нaистинa уникaлна църква е изсечена буквално в скaлите над западния български град Трън от незнaйнa ръкa преди близо хилядолетие. Носи името нa Светa Петкa. Твърди се, че светицaтa е живялa в него. Храмът, доказано от много изцелени хора, е чудотворен. Вода се стича по един от сталактитите в пещерата. Света ПеткаКазват, че това са сълзите на Света Петка, които капят близо до тайния спасителен изход. Много хора са излекували зрението си като събират водата в шишенца и с чудотворната течност мият лицата си. Сред тях е и едно момче, което страдало от неизвестна кожна болест. Довела го майка му при скалите в пещерата, а то измило лицето си с лековитата вода. Взело и за вкъщи шишенце със „сълзите“ на Света Петка. Броени дни по-късно от болестта му нямало и следа. Друг случай, който доказва светостта и силата на параклиса – старица на смъртно легло оживяла! Нейните деца я донесли до параклиса на ръце. Месеци преди това възрастната жена се лекувала, но въпреки това се влошавало здравето ѝ прогресивно. След като чула от приятелки за параклиса над Трън, поискала да пренощува в него. Дъщерята и синът ѝ със страх я оставили в храма. На сутринта чудото се сбъднало – жената си тръгнала сама от пещерния храм!

преподобна СтойнаОтдавна са известни и чудесата, извършени от Преподобна Стойна. Хиляди са посетили дома ѝ в село Златолист в търсене на лек и небесна защита. Селцето се намира само на няколко километра от Рупите. Последните 30 години от земния си път Преподобна Стойна прекарала в Златолист, а пътеводител ѝ е бил Св. Георги.

Мястото лекува всякакви болести и решава всякакви проблеми. Храмът, който носи името на светеца, е запазил своя автентичен вид, въпреки че е построен преди IX век, още по времето на траките.

Още приживе световнопризнатата петричка пророчица Ванга дава гласност за сакралното място в с. Златолист.

В сърцето на София има място, за което хиляди хора твърдят, че техните молбите са чути, а желанията – изпълнени. То се намира в Руската църква „Св. Николай Чудотворец“. Храмът е построен в началото на миналия век. Освен с внушителната си архитектура, той е известен и с чудесата, които се случват в него. Там е погребан някогашният настоятел – архиепископ Серафим, който приживе и заръчал на миряните да поставят писма с молби на гроба му. Кутиите, предназначени за писмата, се пълнят много бързо. Отец Димитър от църквата споделя, че след като пускали своите съкровени желания на хартия, бездетни са се сдобивали с деца, оздравявали хора с тежки болести като рак. Пазят се и стотици документирани чудеса, които са станали след молитви на християни към дядо Серафим. Някои от тях са поместени в книгата „Живот, чудеса и завети на архиепископ Серафим“. На 26 февруари 2016 г. дядо Серафим бе канонизиран за светец и чудотворец едновременно от православните църкви на Русия и на България.

Св. Иван РилскиЧетвъртото най-свято място у нас е в Рила – Рилският манастир.

На това място хора от близо и далеч идват, за да потърсят отговор на молбите си или просто да се помолят на Св. Иван Рилски, наричан неслучайно Чудотворец и закрилник на българите.

Над манастира е и мястото, на което се твърди, че е живял. Автентичният си вид проходът от едри камъни е запазен и до днес.

Успеете ли да се качите до там и промушите ли се през, на пръв поглед, тесния отвор между огромните камъни, значи греховете Ви са опростени, твърди поверието.

Пето, но не на последно място, е вълшебното езеро в пещерата Леденика. Бистрата вода в него е от сълзите от сталактитите, сталагмитите и сталагтоните.

езерото на желанията в пещерата Леденика

Те пълнят каменна чешма, която се намира в края на пещерните тунели. Поверието носи, че водата в езерото на желанията е от „сълзите, изплакани от планината“. Ето защо се смята, че има силата да сбъдва желания и да лекува.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!6 коментара

  1. Стефан на

    Освен тези места има и още две-три места, които сбъдват желания и лекуват. Тези места са Аладжа манастир – там се сбъдват съкровени желания, църквата „Свето Рождество Богородично“ в Несебър, в която има няколко чудотворни икони, които лекуват рак и други болести и също църквата „Света Петка“ – малка църквичка в центъра на София с чудотворната икона на Света Петка в нея. Тя не само лекува болести, но и изпълнява съкровени желания.

Коментирай в Delo.bg