Мими Иванова: Пътуванията обогатяват живота

0

Мими Иванова е една от най-обичаните български певици. Винаги усмихната и пълна с енергия, нейните песни се пеят от от малки, до големи. Носителката на десетки награди и любимка на публиката не спира да ни радва с многобройните си концерти и участия. За рождения си ден на 28 декември тя си подари екзотична почивка до Занзибар. С огромно удоволствие и респект приветстваме Мими Иванова в поредицата „ПЪРВИ ПОЛЕТ“ на delo.bg. В нея популярни личности разказват за своя първи полет, както и забавни приключения със самолет. 

Мими Иванова

Пътуването ми до Занзибар започна с директен полет от София, като в Египет спряхме, за да зареди самолетът гориво. Първата част на моето пътуване беше София – Египет и траеше около 3 часа и половина. Беше прекрасно и плавно излитане, час преди полунощ. В началото всички пътници си говореха, стюардесите ни носеха разни вкусни неща и неусетно заспахме. Малко преди да кацнем в Египет, се събудих и видях светлини от илюминатора на самолета. Помислих си, че това е градът, в който ще кацнем, за да зареди самолета. Беше ясна нощ, летяхме по-ниско.

Толкова мащабни светлини съм виждала само над Лас Вегас!

Тези светлини продължиха след това в една права линия, оказа се че това е река Нил, и че всъщност ние се намираме над египетската столица Кайро. Тази феерия от светлини изглеждаше много впечатляващо. След няколко минути кацнахме в града, в който зареди самолетът – Аслуан. Беше около 02:30 часа, ние стояхме в самолета, а навън беше около 18 градуса. След това потеглихме отново.

Мими Иванова

С тръгването към Занзибар, понеже аз съм много любопитна и си казах: „Какво ще спя сега, ще си почивам в Занзибар!“. Беше тъмна нощ. Между другото, това лято в България нямаше такива звезди, каквито видях там. Бяха толкова огромни, ярки, топли, беше много красиво. И изведнъж видях лъчите на слънцето – изгрева! Беше за около 5-10 минути и самолетът беше облян от светлина. Такова красиво слънце, сякаш бяхме влезли в него. Изведнъж от тъмна нощ, всичко стана светло, а беше едва около 03:00 часа. Може би защото пресичахме Екватора. А може би защото сякаш имаше ясна граница между нощта и деня – така ми се стори, но беше величествено. Оттам нататък пътувахме само по светло. Това е нещото, което много силно ме впетачли по време на този полет.

И при двете кацания и излитания, според Мими Иванова, българските пилоти са доказали своя професионализъм. С тях, като че ли човек няма този страх от излитане и кацане – много плавно, неусетно.

Мими Иванова

Мими Иванова сподели и интересни моменти от почивката си в Занзибар. Впечатление ѝ е направило, че хората там  не са прегърбени като в България, както и жените, които носят товара си на главата. Другото нещо, което е направило впечатление на певица е спокойствието на хората, въпреки големия трафик по пътищата. „Хората там нямат много. Бедни са, но щастливи“, споделя Мими Иванова.

Дълго време Мими Иванова се страхувала да извади телефона си и да заснеме питон, които им бил показан, тъй като има страх от влечуги.

Изпълнителката на „15 лалета“ разказа и за пътуванията си през миналата година, заедно с нейната приятелка Катя Близнакова до Анталия и до Атина. За гръцката столица казва, че е много забележително място. Тя ни сподели и за пътуването си до Истанбул, а турския мегаполис описва като огромна вселена.

Мими Иванова си пожелава 2023 година да бъде като миналата – пъстра и изпълнена с много пътувания, защото според нея те разнообразяват живота на човека и го обогатяват.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg