Костадин Филипов с нов триумф на „Мелодията на водата“

0

Песента „След теб“ спечели Първа награда на Втория конкурс за нова българска песен „Мелодията на водата“ в гр. Хисаря. Музикалното събитие се проведе на 22 юли в Летния театър на курортния град.

Костадин ФилиповЮвелирното изпълнение на вицешампиона от „Гласът на България“ Георги Костадинов остави без дъх публика и жури. Музиката и аранжиментът са на Рафи Жамакорцян, а стиховете – на журналиста, поет и писател Костадин Филипов.

Това е и втори триумф за Костадин Филипов, след като и миналата година песен по негов текст грабна Първата награда на същия конкурс.

Успехът тогава дойде с песента „Клада“, в изпълнение на Виктория Главчева, по музика и аранжимент на Милен Македонски.

Оценяването на песните и тази година беше пред погледите на всички гости на събитието. Певиците Нели Рангелова и Снежина Темелкова, композиторите Васил Делиев и Милен Македонски, както и журналиста от БНР Пловдив Милко Петров бяха членовете на фестивалното жури.

След като изпълнението на всички 12 композиции, на организаторите им трябваше технологично време, за да обработят финалните резултати. След конкурсната част, публиката остана очарована от мини рецитала на победителката от първото издание на „Мелодията на водата“ – Виктория Главчева. Първата песен беше „Клада“, последвана от „Безкрайност“, а за финал – „I will survive“ на Глория Гейнър.

Виктория Главчева

Пет бяха наградите тази година – Първа, Втора и Трета на журито, приз на фестивалния оркестър и на публиката. Създателите на „След теб“ и изпълнителя Георги Костадинов спечелиха престижната Първа награда на конкурса. Втори остана творческият екип на „В плен на любовта“ – Светослав Лобошки и Емили Джамбазова, а на трето – Маргарита Хранова и песента „Тиха стихия“, по музика и текст на Валентина Ценова. „В плен на любовта“ беше отличена още и от публиката, и от оркестъра.

Всички песни, прозвучали на конкурса „Мелодията на водата“ 2023 бяха изпълнени под съпровода на музиканти от Плевенската филхармония, под диригентската палка на Гого Милтиядов.

Гого Милтиядов

Ето и реда на изпълненията на песните в конкурсната вечер:

1. „Да се върна“ – музика и аранжимент: Димитър Атанасов, текст: Кристиан Грънчаров. изпълнител: Любена Нинова
2. „Последно цвете“ – музика: Биляна Ангелова, текст: Пейо Яворов и Биляна Ангелова, аранжимент: Георги Милтиядов, изпълнители: Милена Ангелова и Симеон Владов
3. „Хисаря с изворите пее“ – музика: Иван Кръстев, текст: Джина Дундова-Панчева, аранжимент: Петър Песев, изпълнител: Кристина Димитрова
4. „До светлия прозорец“ – музика и текст: Огнян Георгиев, аранжимент: Георги Милтиядов, изпълнител: Георги Янков
5. „Оставам“ – музика, текст и изпълнение: Вили Русева, аранжимент: Георги Цветков
6. „Тиха стихия“ – музика и текст: Валентина Ценова, аранжимент: Георги Милтиядов, изпълнител: Маргарита Хранова
7. „Ти дойде“ – музика: Борис Илиев, Алекс Нушев и Радостина Йовкова, текст: Костадин Филипов и Радостина Йовкова, аранжимент: Алекс Нушев, изпълнители: Радостина Йовкова и Александър Савов
8. „Зелда“ – музика: Мартин Стоянов и Иванка Шекерова, текст: Елин Рахнев, аранжимент: Георги Милтиядов, изпълнител: Иванка Шекерова
9. „След теб“ – музика и аранжимент: Рафи Жамакорцян, текст: Костадин Филипов, изпълнител: Георги Костадинов
10. „Знам, че е завинаги“ – музика и аранжимент: Димитър Гетов, текст: Джина Дундова – Панчева, изпълнители: Емилия Валенти и Веселин Вачев
11. „В плен на любовта“ – музика: Светослав Лобошки, аранжимент: Георги Милтиядов, текст и изпълнение: Емили Джамбазова
12. „Сърце на длан“ – музика: Иван Михайлов, текст: Павлина Стаменова, аранжимент: Валери Костов, изпълнител: Боян Михайлов.

Конкурсът „Мелодията на водата“ 2023 може да гледатe навръх Деня на Съединението по Българската национална телевизия. Началото е в 21.20 ч. на 6 септември, веднага след тържествената заря-проверка.

снимки: KokoFresha Photography

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg