Маргарита Хранова страда по голямата си любов

0

Носителката на „Златния Орфей“ и десетки награди от български и международни конкурси и фестивали Маргарита Хранова се завръща на музикалния небосклон. Този път с разтърсваща балада, в която тъгува по своята голяма и непрежалима любов – „Ти ела“.

Маргарита Хранова

Автор на музиката и аранжимента на баладата „Ти ела“ е композиторът Милен Македонски, текстът е на поета и автор на музикална поредица по bTV Костадин Филипов.

Песента „Ти ела“ е подарък от авторите за гласовитата и неуморна поп звезда по повод нейния рожден ден в края на 2020 г, а видеоклипът е комплимент от двамата за нейния имен ден, Цветница.

Маргарита Хранова

Мелодията е създадена конкретно за гласа на Марги от Милен Македонски. Двамата имат вече издаден авторски албум през 2017 г. – „Копнеж“. В годините песни на талантливия композитор и преподавател в НУИ “Панайот Пипков” в Плевен са печелили редица музикални форуми в цялата страна. Сред които „Пролетния радиоконкурс“ на БНР, „Златен кестен“, Петрич и фестивала „Бургас и морето“.

Маргарита Хранова, Милен Македонски

Впечатлен от въздействащата мелодия, журналистът и автор на сборници с лирика и новели (“На дъх от лятото“, 2019, ИК „Персей“ и „Ангела и Джема“, 2021 ИК „Персей“) Костадин Филипов създал текста, буквално за няколко часа.

Маргарита Хранова

Не бе случаен и изборът за ден и място на премиерата – авторската телевизионна поредица на Костадин Филипов – „Разкажи ми песен“, която е част от предаването „Преди обед“.

На 15 април, след 11.30 ч., първи зрителите на bTV се насладиха на новия проект на обичаната Маргарита Хранова.

В същия час почитателите на ангелогласната певица ще могат да се насладят на „Ти ела“ и в нейния канал в YouTube.

Видеоклипът на „Ти ела“ е заснет от режисьора Йордан Петков и оператора Георги Врабчев в споделеното работно пространство Networking, на столичната улица „Раковски“ 25. Във видеото към песента участват шампионите по спортни танци Калина Джамбазка и Братан Братанов.

За своя изтънчен външен вид Марги Хранова се довери на роклите с изискан стил на Alfa Brides.

Екипът, създал песента и видеоклипа към песента „Ти ела“ благодари на винарска изба Златен Рожен за подкрепата и отношението към българската музика.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg