Милен Македонски: Полетите на къси разстояния са скучни – все едно пътуваш с летящ автобус

0

През пролетта на 2017 г. композиторът Милен Македонски издаде първия си авторски албум „Копнеж“. В него са всички композиции, които е написал за една от най-гласовитите и обичани български поп звезди – Маргарита Хранова.

Маргарита Хранова: Кацала съм на секретно летище, което нямаше писта

„Реших се на тази стъпка, защото си казах, че за моята 50-годишнина е време да издам това, което съм написал до момента. Направихме 11 песни за тези 15 години, през които работихме с Маргарита Хранова. Получиха се хубави композиции, а и ги оцениха и публика, и жури по различни конкурси, имат и много награди.“

Маргарита Хранова, Милен Македонски

Маргарита Хранова и Милен Македонски по време на записа на песента „Река с милиони водопади“

Река с милиони водопади“ в дует с Пейо Филипов (написана и одобрена за несъстоялия се през 2015 г. конкурс „Златния Орфей“) и „Сама“ са двете чисто нови песни в албума „Копнеж“. Останалите 9 са се утвърдили като хитове през годините.

Маргарита Хранова, Милен Македонски

„Идеята на диска е освен да събера всички наши песни с Марги Хранова, но да има и инструменталите към тях. Причината е, че много млади колеги, които участват в конкурси предпочитат да изпълняват мои песни. Ето защо, реших, че след като има такъв интерес към тях, нека имат и оригиналните инструментали.“

Хитовият композитор Милен Македонски прие да стане част от рубриката ПЪРВИ ПОЛЕТ, в която обичани и популярни българи споделят с Вас, читателите на delo.bg своите спомени от самолетните си преживявания.

Навремето, (1985 г. – бел ред.) нашата театрална трупа (Плевенска младежка театрална студия към Младежки дом – Плевен) спечели Голямата награда на тогавашната „Художествена самодейност“. Всеки състав, грабнал този приз представляваше България на международен театрален фестивал. Ние бяхме избрани да участваме в японски фестивал, където взехме Голямата награда на Губернатора и бяхме поканени на официална вечеря от него. Самият фестивал в Страната на изгряващото слънце нямаше конкурсен характер, но една постановка беше отличена и това беше българската. Именно до тази далечна дестинация беше и първият ми полет – от София до Москва, а оттам до Токио.

Нямах търпение да се кача на самолета, бях много въодушевен. Самият факт, че ще летим за Токио в онези времена – социалистическа България, може да си представите какво щастие беше. Вълнувах се заради това, че ще летя за първи път, а и полетът беше учудващо приятен. Нашата театрална трупа направи незабравимо пътуването на всички пътници на борда на самолета. Забавлявахме хората около нас, правихме всевъзможни сценки, като цяло беше много забавно.

На борда имаше хора от различни националности. Високо в небето се запознах и с един истински модел. Бях шокиран, защото тя изглеждаше толкова обикновено на живо, но като разгледах book-а й едва повярвах, че това е тя. Имаше актьори на борда, не си спомням имената им, но пък ги бяхме гледали във доста филми. За тях беше още по-приятно, защото импровизираната забава, която им спретнахме в пътническия салон беше страхотна.

Милен Македонски

Летя съм често до Германия, до Лондон, но

кратките дестинации са адски скучни. Интересното е след кацането 🙂 Полетът по кратките дестинации е като да пътуваш с летящ автобус.

Веднъж се връщахме от Швейцария с италианските авиолинии. Какво беше учудването ми, когато всички хора на борда започнаха да пляскат веднага след кацането. Изненада ме и отговорът на въпроса ми защо го правят – човекът до мен на седалката ми сподели, че с AlItalia e хубаво да поздравиш пилота с аплодисменти и да изразиш радостта си от кацането, защото рядко се случва да няма турбуленции по време на полета точно с тази авиокомпания. За мен беше малко странно, тъй като досега никога не съм имал подобни преживявания като турбуленции със самолет, а аз не съм летял малко. Явно Господ ме пази!

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg