Лирика, живопис и музика „На дъх от лятото“ – дебютната стихосбирка на Костадин Филипов

0

Казват, че поставиш ли начало на нещо ново, посееш ли зрънце, направиш ли първа крачка на Велика Сряда, всичко ще се случва по мед и масло. Съвсем неслучайно в разгара на Страстната седмица, на 24 април беше представена дебютната стихосбирка на главния редактор на delo.bg и редактор в предаването „Преди обед“ по bTV Костадин Филипов „На дъх от лятото„, „ИК Персей“.

Костадин Филипов

Централното фоайе на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ се оказа тясно, за да събере негови приятели, близки, колеги, ценители на мерената реч и знаменитости. И тъй като Косьо е телевизионер от четвърт век, а в телевизията основните цветове са червеното, синьото и зеленото, той умело беше съчетал три изкуства в една приятна за сетивата амалгама – лирика, живопис и музика.

Художничката Мирослава Захариева, която е автор на корицата и вътрешните графики на стихосбирката представи свои авторски платна, а атмосферата беше допълнена от класики и вечни мелодии изпълнени от виолончелистката Йоанна-Мария Тодорова.

Събитието бе уважено от почти целия екип на предаването „Преди обед“ по bTV. Етиен Леви, Руми и Снежи от „Трик“, актрисата Латинка Петрова, баскетболната легенда Петкана Макавеева, кралят на канцонетата Димитър Йосифов, съпругата на бившия премиер Пламен Орешарски кардиологът Елка Орешарска бяха сред публиката.

Костадин Филипов

Костадин Филипов и издателят Пламен Тотев, ИК „Персей“

Журналистическата гилдия беше представена от Георги Тошев, Валентина Войкова, Ива Екимова, Венета Георгиева, Александър Райчев, Ивета Шилигарова, Антон Стефанов, Деляна Маринова, Стефи Стаменова. Сред гостите бяха още преводачът Мариана Хил и нейното семейство, организаторът на престижни модни конкурси Меги Савова, поетът Добромир Банев, сценаристът Теньо Гогов, актьорите Петър Антонов и Симеон Владов, водещите Неделя Щонова, Живка Попатанасова, Лили Стефанова и много други.

На премиерата присъстваха родителите на Костадин Филипов, бившата му съпруга Божана и дъщеря им Елия.

След представянето на книгата вечерта продължи с по чаша вино от Катаржина Естейт, здравословни хапки от кулинарния блогър Лора Аспарухова, ядки от Mr. Almond, минерална вода „Банкя“ и автографи за всеки, уважил с присъствието си творческия дебют в мерена реч на Костадин Филипов.

Костадин Филипов

Фотографът Ивелина Чолакова (на снимката долу), която е дарена свише да улавя моменти на споделени емоции в същата вечер беше удостоена с две големи отличия на Годишните фотографски награди, но не успя да ги получи лично, тъй като избра да бъде част от премиерата на „На дъх от лятото“ и запечата с обектива си спомени от събитието.

Костадин Филипов

Поетичен дебют, на който екипът на delo.bg желае успех! Стихосбирката вече е в книжарниците, но може да я поръчате и онлайн от ТУК!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg