Антон Стефанов след най-дългия си полет до Япония: Да летиш е удоволствие, няма смисъл да се плашите

0

Антон Стефанов – журналист, главен редактор на списание LOVE style

Антон СтефановКогато човек няма опит с дългите полети и знае, че е във въздуха цели 18 часа някак си се стряска. Поне така беше с мен! Летял съм до почти всички страни в Европа, но до там се стига максимум за три часа. През 2009 година обаче пътувах до Япония. Заминах за страната на изгряващото слънце с моите добри приятели Юлияна Дончева и съпругът й Станислав Недков-Стъки, на когото му предстоеше ММА двубой там. За щастие победи в тежката схватка, но темата сега е друга.

За да стигнем до Япония първо летяхме два часа до Мюнхен. На аерогарата в германския град имахме 60-минутен престой и след това ни чакаше дългото пътуване. Малко се притеснявах как ще го издържа. За първи път трябваше да изкарам 16 часа нон стоп във въздуха.

Антон Стефанов, полет, самолетСамолетът бе огромен, но пътуването в първа класа се оказа истинско удоволствие. Още със стъпването на борда нещото, което ми направи впечатление бяха седалките, които за миг се превръщаха в удобни легла. Бяха ни раздали одеяла, чехли, дори чорапи. Стюардесите обслужваха любезно всеки пътник и постоянно питаха от какво имаме нужда. За храната е излишно да говоря, защото тя беше в изобилие.

Имах чувството, че целият полет мина в едно постоянно сервиране на всевъзможни изкушения. Абе, с една дума, поглезиха ни доста.

Но сигурно се питате какво може да прави един пасажер в продължение на 16 часа, освен това да спи и яде. Веднага ви отговарям – има какво. На седалката пред всеки е поставен малък екран. Чрез копчетата до него си избираш какво желаеш да гледаш – музикални програми или филми. Предложенията наистина са много. Аз първо заложих на музиката и гледах концерт на Стиви Уондър и операта „Травиата” в „Ла Скала”. След това за разтоварване си пуснах анимацията „Ледена епоха”.

Антон СтефановЕстествено успях и да подремна няколко часа и така времето излетя много бързо. Никога не съм очаквал, че този дълъг полет няма да ни създаде никакъв дискомфорт. Не бяхме изправени пред страшни турбуленции, времето беше хубаво…абе, излязохме късметлии.

Сега, ако някой ме попита дали е страшно да се пътува 16 часа, веднага ще му отговоря, че е повече от удоволствие. А Япония, наистина си струва да се види. Токио е един прекрасен град и ако ви се отвори път до там, не пропускайте да се възползвате. А от полета, както разбрахте, няма смисъл да се плашите.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg