Проф. Иван Неумивакин: Със здрави черва ли сте, тежка болест няма да Ви хване

21

Близо половин век името на руския лечител проф. Иван Неумивакин е свързано неотменно с алтернативната медицина.

За създателя на медицината за космонавти рак, диабет, множествена склероза, болестта на Паркинсон не съществуват, ако червата ни са здрави. По думите на руския учен, хипертонията се преборва единствено с ходене. Проф. Неумивакин твърди, че се занимава само с науката за личната отговорност на всеки човек за здравето му.

проф. Иван Павлов Неумивакин, рак, диабет, множествена склероза, Паркинсон

проф. Иван Неумивакин е създателят на медицината за космонавти

Днешната медицина не се придържа и не прилага тези закони, въпреки че е наясно, че без тях е невъзможно да бъде излекувано каквото и да е заболяване. Идеята на съвременната медицина е да се дават големи суми пари за нова апаратура и скъпи медикаменти,

казва Неумивакин.

По повод твърдението му, че не съществуват болести като множествената склероза и Паркинсон, проф. Неумивакин твърди, че състоянието на пациенти, за които лекарите твърдят, че страдат от тези две заболявания не е нищо друго освен болестно състояние на стомашно-чревния тракт. По думите му, хората страдат от продължителен запек, който понякога трае над две седмици. През цялото това време червата им не работят нормално. Това предизвиква тежко натравяне – нещо, което е по-коварно и от радиационно облъчване.

Професор Неумивакин е категоричен, че не се ли нормализира работата на перисталтиката и червата, за „болните“ от МС и Паркинсон не може да се направи абсолютно нищо.

проф. Иван Павлов Неумивакин, рак, диабет, множествена склероза, ПаркинсонРуският учен твърди, че до този момент съвременната медицина не е излекувала нито един човек от заболявания като МС и Паркинсон. Причината – разчита единствено на лекарства. Професорът твърди, че след двуседмично лечение при него, хората спокойно излизат навън, а ръцете им спират да треперят. Иван Павлович признава, че са го изкарвали неведнъж престъпник, обвинявали са го дори в използването на неразрешени медикаменти. А той е отговорил на нападките и хулите с книгата „Пътят за избавяне от болести, които не съществуват – хипертония, диабет

Заболяване като хипертония също не съществува, категоричен е професорът. По думите му, състоянието, наречено тежка хипертония е лечимо за не повече от три месеца.

Въпреки че по света над триста милиона души страдат от диабет,

проф. Неумивакин твърди в книгата си „Диабетът: митове и реалност“, че такова заболяване няма.

По думите на Иван Павлович това състояние се лекува само и единствено с физически едночасови упражнения всеки ден. За него тялото е двигателят на организма ни, ето защо, вместо да приемаме лекарства и да страдаме, трябва да се грижим за собствения организъм доста добре. Според Неумивакин, всеки един с диагноза Диабет от медицината, трябва да набляга основно на долните крайници. Именно в краката ни е цялата система, за която е нужна всекидневна гимнастика, за да започне самият организъм да изработва сам инсулин. Алтернативният лечител твърди, че всичко е физиология, ето защо е нужно в човешкия организъм да бъдат създадени едни добри условия за живот на клетките и тъканите. Професорът дава пример с днешните убийци – сладкишите с консерванти, оцветители, подсладители и стабилизатори.

„Как няма дете на 3-4 години да не развие състояние като диабетното“,

гневи се Неумивакин.

проф. Иван Павлов Неумивакин, рак, диабет, множествена склероза, Паркинсон

проф. Иван Павлов Неумивакин в кабинет на клиниката си, в който се подлага на преглед

За него организмът на всеки човек се нуждае само от захарта, образувана като остатъчен продукт от хранителното преработване. А с „новите“ храни-убийци кръвната захар веднага бележи скок, от своя страна панкреасът е принуден да „създава“ повече инсулин. Но задстомашната жлеза, твърди Неумивакин, не е вечна, в един момент и тя се задъхва.

Ето защо важно да има по-стабилно закаляване на организма с физически упражнения, храненето да е здравословно, да се консумират само полезни продукти като зеленчуци и плодове например, а захарта да е само по рождени дни и поводи за празник. Спазва ли се това, диабет няма, както и рак, твърди Неумивакин.

проф. Иван Павлов Неумивакин, рак, диабет, множествена склероза, ПаркинсонПо думите му, ракът е състояние, до което са се докарали сами неграмотните хора с преминаване на бариерата на „замърсяване“ на организма. Професорът твърди, че единствено по дъговата очна обвивка може да определи нивото на т.нар. затлачване на организма при конкретен човек и то в рамките на няколко минути. Условно, ако „мръсотията“ в организма е 1/3, то индивидът може да е с възпаления, перфорация или язва. Покачи ли се над 35%, професорът твърди, че ако в деня на прегледа няма онкологична проява, то след ден или два тя ще е неминуема! Клетката не може да съществува нормално, когато е замърсена и започва да мутира. Щом нейното тегло премине критичната граница, подобно на ядрен взрив, то след това никой не може да помогне – това са т.нар. метастази.

За справяне с натрупаната шлака в клетките, професорът твърди, че може да се използва за премахването на мръсотията от тях единствено вода. По литър и половина на ден, а през лятото дори двойно повече. За Неумивакин чистата вода играе ролята на електролит. Водата е информация, енергия, твърди той. Ако човек не пие достатъчно вода, кръвта става по-гъста и „моторът“ – сърцето – не може да изтласква в норма… Иван Павлович казва, че ако най-малките кръвоносни съдове – капилярите не работят добре, това означава, че сърцето няма как да изтласка гъстата кръв и тя се натрупва в големите кръвоносни съдове. От там се повишава кръвното и имаме налице състояние като хипертония! И тъй като капилярите са в мускулите на организма ни, е важно да се стимулират с движение, гимнастика и физически упражнения всеки ден, без изключение.

проф. Иван Павлов Неумивакин, рак, диабет, множествена склероза, Паркинсон

Денят за всеки човек, без значение от възрастта му, е загубен, ако не отдели поне 30 минути за физическо, мускулно натоварване. За професора, ако човешкият организъм се разглежда фрагментарно, излиза, че заболявания не съществуват с прочистване на организма. Дъвчете добре храната и не пийте вода по време на хранене, защото в противен случая Вие правите всичко възможно тя да не може да се преработи. Научното обяснение – стомашният сок има в себе си солна киселина. Той преработва тестените изделия за половин-един час с по-слаба киселинна концентрация, докато за храни като риба, яйца, месо, се изисква доста по-силна киселинност и между два и три часа за усвояването ѝ. Що се отнася до мазните храни – там времето е 4 и повече часа, за да се „преварят“ в стомашния сок.

Приеме ли се течност по време на хранене, тя разрежда стомашния сок. И още – намалява концентрацията на киселината, което автоматично активира процес на гниене на храната. Загнилите остатъци се наслагват по стената на дебелото черво и никаква клизма не може да ги премахне, казва проф. Неумивакин. Това означава, че всичките токсини се всмукват и се превръщат в неделима част от клетката. Мръсотията веднага отива в черния дроб. Следва насоченост от черния към белия дроб, на който спира да му достига кислород. После сърцето прекарва през бъбреците мръсотията и най-накрая шлаката отива в кръвоносните съдове и ставите.

проф. Иван Павлов Неумивакин, рак, диабет, множествена склероза, ПаркинсонАлтернативният лечител съветва да се научим на правилно хранене. То включва освен полезни продукти, но и правилно дъвчене – докато всеки залък не се просмуче максимално от слюнката ни. Само по този начин сдъвканата храна ще отиде „като по масло“ в стомаха ни.

Никога не пийте вода по време на хранене, пийте преди или след като се нахраните. Ако наситете организма си с вода, той ще работи както трябва. Може в чашата вода преди хранене да капват по няколко капки кислородна вода,

съветва Неумивакин. Тя е нужна, за да функционира механизмът за защита на имунната система.

Кислородната вода или 5 до 10 капки от нея в чаша вода действа катализиращо.

Тя активира всички реакции на организма и мощно преработва и изхвърля цялата шлака от тялото ни. До седмица – 10 дни от организма ни излиза мръсотия със зловоние, което значи, че организмът се прочиства.

Никога не превишавайте дозата от 5-10 капки кислородна вода в чаша вода.

За да запазим сърцето си, трябва да се ползват природните механизми. Нужно е да се научим да се отнасяме правилно към нашето здраве – физически упражнения, хранене, периодична детоксикация.

Най-важна е водата – в нея е истината, категоричен е Неумивакин.

При промяна на начина на живот може да излекувате каквото и да е заболяване, дори онкологично, казва още проф. Неумивакин.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!21 коментара

 1. лилия коева на

  Имам здравословен проблем – скованост в коренните стави, диабет и затлъстяване. Как мога да се свържа с професора та макар и по имейл?

  • Stanka Petrova на

   Професор Неумивакин, развълнувах се от Вашите научни постижения. Прочетох всичко на един дъх. Изумена съм от Вашите обяснения на такива заболявания като хипертония, диабет, Паркинсон и др. Аз самата страдам от хипертония и диабет, на инсулин съм и медикаментозно лечение за хипертонията. След като прочетох за водата, започнах веднага да прилагам Вашия метод. Вече една седмица. Ходя по начало на дълги разходки до морето. Около 2 км в една посока, общо 4 км. Промених начина на хранене по Вашите препоръки. Остана да увелича физическото натоварване. Повече не съм направила на този етап. Какво пропускам?

   • Николай на

    Да, много е прав професора. Още от времето, когато бях дете, баба ми ми забраняваше да пия вода или сок по време на хранене и аз много я мразех. Но свикнах и сега съм и благодарен…

  • Мария Магдалена на

   Дрън,дрън…Нямало било паркинсон,хипертония и диабет…
   Никога не съм обичала и не съм консумирала сладко.Изяла съм тонове кисело зеле и туршия през живота си.През менопаузата натрупах от нищото 30 кг. и се появиха диабетът и хипертонията.Болести,които ги имаше майка ми.

   • Василевс на

    За водата е вярно, майка ми е жива благодарение на Водата пие поне литра минимум на ден за диабета. Той се получава и от стрес, а за менопаузата били виновни хормоните, казват.

  • Много точно и много правилно изказване, напълно вярно! Имам чувството, че ми е прочел мислите. Не използвам лекарства, освен аналгин в реееедки случай. Браво!!!

 2. Една от многото на

  Поспрете се… Моята сестра, която е слаба, никога не е преяждала, има редовни черва, не прекалява с месо или с алкохол, не пуши, е болна от Паркинсон. Така че твърденията на професора, моите уважения към него, не бива да се приемат безрезервно.

  • С. Маркова на

   А ХРАНИ ЛИ СЕ ПРАВИЛНО? Ако не съчетава правилно храните и ако пие вода по време на хранене, ако вечеря късно, тогава е напълно възможно да има такива проблеми. Не е достатъчно само да не прекалява с месото и алкохола.

   • ressinka dimitrova- mutafschieva на

    Движение и уражнения за раздвижване – да, и това точно има предвид професорът, а не активен спорт. Спортът е вреден за тялото, спортист дълголетник няма да срещнете, спортистите преживяват най- много едва до 70 години, рядко ги прехвърлят. Ходенето пеша е най-здравословното движение и също упражнения за разтягане на мускулите, и най важното е да се правят, докато изпитвате удоволствие от движението. Натоварването и предозирането до задъхване увреждат пагубно кръвоносните съдове и капилярите. Тогава вместо да си изпишете веждите, ще си извадите очи – образно казано!

 3. D.Vasileva на

  Много полезна статия.Не знаех,че толкова лесно може да сме вредни за тялото си. Гимнастика, движения, дълго дъвчене на храната, пиене на чиста вода преди хранене и никога пиене на течности по време на ядене.

 4. Галя Камишева на

  Вече три години не съм пила антибиотик, слагам в литър вода две чаени лъжички кислородна вода и гърлото за минути спира да ме боли. Пия дълго време пречисената вода и забравих грипа. Господ да упокой душата на Академик Неумивакин. Учен, който наистина сьс своите отрикия лекува. Мир на праха му, и Светла му памет.

  • Анета на

   Аз мислех, че кислородната вода е само за промивки на рани. От същата кислородна вода ли слагате за пиене или е някъква друга кислородна вода?

 5. Д-Р Михаил Горначевски на

  3-процентният разтвор не става за пиене, а само за жабурене и третиране, защото има примеси. Пие се 30-процентовата кислородна вода за опрационни цели, която е много по-пречистена и то на 1 капка вода 10-15 минерална и по схема, като първите 3-4 дни само по една капка в 200 мл вода, за да се види реакцията на организма. И много внимателно, защото не е шега работа. Успех!!!

  • 30% разтвор е известен под името перхидрол и се използва за изрусяване на косата, а 3% – като кислородна вода.
   Така че 30 процентният не трябва да се използва. Професорът казва – кислородна вода, а не преоксид!!!!!!

Коментирай в Delo.bg