Кредитна линия за трейдъри

0

Какво представляват криптовалутите?

Криптовалутата е цифрова, виртуална, небанкова валута, използвана като метод на плащане. Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Dogecoin, Ripple, Litecoin и Anacoin са едни от най-поулярните криптовалути. Пазарът на криптовалути е пазар, който се развива много добре през последните години и привлича сериозни средства, чиято обща стойност надхвърля 270 милиарда долара. Причината много хора да инвестират в криптовалути е, че смятат, че могат да забогатеят за една нощ. Наистина при някои валути се наблюдава много голям ръст за няколко седмици или дори дни, но тези случаи са доста редки и са резултат на чиста проба късмет. Инвестирането в пазара на криптовалути в някои отношения е подобно на инвестицията в международния валутен пазар. Никога не се знае кога можете да забогатеете или да загубите парите си.

Как можем да осъзнаем, че пазарът на криптовалути се развива?

По данни на платформите, които следят развитието на криптовалутите, съществуват над 1500 цифрови валути, натрупващи обща стойност от над 270 милиарда долара.

Около 800 проекта не успяха да се развият по план или цифровата валута зад тях се търгуваше под един цент на единица, което е много голяма загуба. Въпреки това има достатъчно доказателства, че много хора все още искат да инвестират и работят със средства, натрупани чрез ICO (това е вид краудфъндинг, който използва криптовалути за привличане на стартиращ капитал). Ако искате да инвестирате в стартиращи фирми, е добре да внимавате, защото рискувате да загубите пари.

Как трябва да инвестираме в криптовалути?

Както в случая с други инвестиционни пазари, така и за пазара на криптовалути, е лоша идея да набавите капитал чрез кредит.

На първо място трябва да имате инвестиционен план, но и стратегия за справяне с нещата, ако не се развият по предвидения благоприятен начин. Ако сте забелязали, че цените на криптовалутите продължават да се покачват, това не означава, че тенденцията ще се случва отново. Стойността на една криптовалута може да падне много бързо и може да откриете, че в следващия момент сте останали без средства. На пазара на криптовалути винаги има възходи и падения, при които много хора печелят пари, възползвайки се от наивността на много други, които се опитват да спекулират на пазара. Трябва да инвестирате парите, които може да си позволите да загубите. В никакъв случай не трябва да вземате бърз заем или бърз заем онлайн, за да инвестирате в рисков пазар като този на криптовалутите.

 

Източник: https://parite.bg/

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg