Интересни идеи за дизайн на баня

0

Банята е едно от основните и важни помещения в нашият дом. Тя се използва от всички – от малки до големи. Ето защо възниква въпросът как да изберем подходящ дизайн на баня и то по такъв начин, че да отговорим възможно най-добре на вкусовете на всички членове на семейството.

Цветовата палитра

След като се реши какво ще бъде местоположението на ВиК, интериорният дизайн на баня включва избора на цветовете му. От този избор ще зависят всички последващи довършителни работи. В малките бани обикновено се вписват отлично колоритни цветове, които не губят яркостта си и след много години. По-тъмните нюанси могат да се използват само в добре осветени бани, тъй като недобре осветените помещения изглеждат мрачно и потискащо.

Осветлението

Следва да се премине към втория етап и да се помисли как да се постигне съвременен дизайн, а именно – изборът на осветление. В наши дни съществува голямо разнообразие от видове осветителни тела, така че не е трудно човек да намери любимия си модел. Собствениците на жилища може да се съсредоточат върху своите идеи за дизайн и да се опита всичко.

Добре е лампите да се изберат в един стил

Човек не бива да се ограничава от броя на телата, тъй като банята е желателно да бъде добре осветена. Това е мястото, където човек се подготвя за нов ден, където приготвя тоалета си и полага максимален брой грижи да изгледа безупречно.

Хубаво е да се остави и опция за по-слаба светлина, когато човек е в настроение да се отпусне и да се успокои. Тя ще бъде подходяща за моментите на усамотение и релакс.

Обзавеждането в банята

В последния етап идва време човек да избере своите мебели и аксесоари. Обикновено, поради малкия размер на пространството, е най-добре да се използват многофункционални шкафове, които да се слеят с цялостния стил на интериора. Те ще завършат дизайна и ще помогнат да се създаде гостоприемна и уютна атмосфера.

 

Източник: https://pss.bg/

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg