Дигиталните пари като финансова технология

0

В България може би не, но в световен мащаб, парите на хартиен носител започват да отпадат, за сметка на дигиталните валути, които бележат растеж. Дигиталните пари могат да съществуват само в дигитална форма, а това има своите големи последици за финансовата тайна. Не случайно експертите по финансови дела определят дигиталните пари като една от най-значимите финансови технологии през 2020 г.

Редом с предимствата от типа на моментните транзакции, това също може да означава сключване на сделка чрез нов посредник или изключване на традиционните посредници. В случая на криптовалутите, използващи блокчейн технология, паричното предлагане е децентрализирано и може да се стигне до различни източници. Прогнозите на анализаторите са толкова смели, че някои от тях виждат как технологиите за цифрова валута имат потенциал да разцепят световната финансова система.

Въпреки това, дигиталните пари имат много критици и скептици по отношение на тяхното бъдеще. Дори има специализирани уебсайтове, които следят и показват всички световни новини, свързани с криптовалутата и дигиталните пари. Ако сте нови в тази тема, ви съветваме да прочете повече за дигиталните пари. Нуно е да разберете какво са дигитални пари, какво са виртуални пари, какво е криптовалута… Чак когато натрупате повече знания, можете да мислите в посока бизнес или приложение на дигиталните пари като финансова технология.

 

Източник: http://krediti24.com/

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg