Черният петък може да Ви докара настинка

0

Ако сте от хората, които търсят изгодни сделки на днешния Черен петък, внимавайте! Освен със стоки на примамливи цени, може да се сдобиете с настинка и кашлица, предупреждават водещи британски експерти. Вирусологът от лондонския Импириъл колидж проф. Уенди Баркли напомня, че в студено време и при оскъдна слънчева светлина вирусите оцеляват и се разпространяват по-успешно.

Black Friday, Черен Петък, настинки„На днешния ден хората освен това се скупчват и блъскат по магазините. Близостта в тълпата увеличава вероятността от предаването на вируси чрез вдишване или заразени секрети“,

казва професор Баркли.

Милиони търсачи на изгодни сделки се очаква да похарчат днес внушителните 2,3 милиарда лири. Експертите прогнозират, че 1,07 милиарда лири или с 32 процента повече спрямо миналогодишния Черен петък, ще бъдат похарчени за пазаруване онлайн. В магазините британците днес ще пръснат 1,19 милиарда лири или с четири процента повече спрямо предходната година, според прогнозите на компанията Visa Европа.

Black Friday, Черен Петък, настинкиСредно за девет часа „пазарски бяс“ ще бъдат харчени 251 милиона лири на час, 4,2 милиона лири на минута или 70 000 лири на секунда.

Отделно проучване, направено по поръчка на веригата кафенета, показва, че в търсене на изгодни сделки всеки купувач ще измине днес средно по осем километра. В края на натоварения ден за изгодно пазаруване близо половината от потребителите ще разпуснат с чаша чай.

Според анкета, направена от онлайн търговците „Вери“, близо 60 процента от потребителите ще пазаруват чрез мобилни телефони.

Black Friday, Черен Петък, настинки

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg