Кулинарният блогър Лора Аспарухова ви кани на здравословна закуска, приготвена от сърце

0

„И ви каня на закуска…“ С това изречение завършвам всяка своя рецепта.

Днес ще се разходим назад във времето, за да ви разкажа как се роди идеята да закусваме заедно. Това е една дълга рецепта за добро настроение или моят начин да започна деня с усмивка. За съжаление, не е универсален и може би няма да бъде вашият. Но се надявам да ви вдъхнови да направите крачка, ако усетите, че ви е нужна промяна.

Приятно ми е да се запознаем. Аз съм Лори. На 33 г.

Лора Аспарухова

Разходката започва преди две години, когато заради пълно обездвижване имах различни, дълго подценявани, здравословни проблеми. Накратко, започнах да се влошавам и реших да се опитам да подобря нещо, преди да се наложи лечение.

Лора Аспарухова

И досега понякога на сила ?

Започнах да ходя на спорт в обедната почивка, в зала близо до работата ми. Честно казано, първия месец бях почти на сила. Но постепенно се превърна в навик. В момента тренирам фитнес шест пъти седмично.

В началото очаквах резултати, които така и не виждах. Затова постепенно реших да променя храненето си, преди да загубя и без това слабата си мотивация. Започнах да експериментирам с еднообразните продукти, които ме чакаха на закуска и приготвях старателно храненията си. Овесените ядки, яйцата и изварата се превърнаха в торти, мъфини, палачинки и всичко, което ми идваше наум. В този период преминах през всякакви режими. Не съм била единствено веган и суровоядец (все още).

И досега понякога на сила ?Носих си кутиите с удоволствие, въпреки колосалното количество багаж, което те и спортът генерираха.

В един момент рецептите станаха много и създадох кулинарната страничка FIT Sweets by Lori, където публикувах закуските си.

Канеленото кексче, което избрах да ви покажа, както и останалите десерти, които споделям там често намират място след сутрешните ми тренировки.

 

ФИТ рецепта на деня: Канелено кексче (класическа рецепта на „чистото хранене“)

Необходими продукти за едно кексче, в съд с диаметър 8 см:

5 белтъка разбити на сняг

50 гр фини овесени ядки

30 гр стафиди

Ванилия

Канела

Стевия на вкус

Лора АспаруховаРазбъркайте сухите продукти и ги прибавете в белтъците. Изпечете върху хартия за печене, в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато клечката, с която опитвате излезе суха.

Всъщност, fitsweetsbylori.com не е кулинарен сайт. Това e разлика в начина ми мислене и дълъг път, който съм изминала сама към себе си.

Вярвам, за да има успех всяко начинание, трябва да се прави с желание, не със забрана. И че най-здравословно е да се чувстваме добре със себе си, за да направим крачка, когато усетим, че ни е нужна промяна.

Ето защо, съвместно с треньора ми и кулинарна половинка Кирил Танев решихме да развием експериментите, които правя на закуска в цели хранителни режими. Така стартирахме проекта „Контролирани кулинарни експерименти“. Шегуваме се, че ако той е архитектът на диетата, аз съм интериорният дизайнер. Кирил поставя основата на менюто, което трениращият спазва, а аз го прави уютно и цветно, благодарение на разнообразни рецепти, начини на приготвяне и поднасяне на храната.

Лора Аспарухова

Защото целите могат да бъдат постигнати, без да чувстваме лишение и без да позволим на скуката и еднообразието да попречат на мотивацията ни.

Да, всекидневието е сиво и да, трудно е. Но това не е любимият ми цвят и си заслужава всички усилия. FIT Sweets by Lori всъщност е вълнуващото преживяване, което прави деня ми шарен.

„И ви каня на закуска…“, приготвена от сърце.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg