Ултрамаратонецът Красимир Георгиев пробяга 36 часа на пътека в името на деца, преборили рак

0

Нов личен рекорд записа ултрамаратонецът Красимир Георгиев, който има зад гърба си 60 класически и 40 ултрамаратона. Българинът пробяга на пътека 220 км за 36 часа! Целта е събиране на средства за деца, преборили рак.

Красимир Георгиев

снимки: Евгения Пушникова

Тежкото предизвикателство започна в 10.00 ч. на 19 януари и приключи успешно в 22.00 ч. на 20 януари в столичен мол. Разстоянието, което пробяга Краси Георгиев е по-дълго от най-тежката дисциплина, в която е участвал – ултрамаратонът BadWater в Долината на смъртта миналото лято. Той е и първият българин, взел участие в това тежко предизвикателство в пустинята Невада, Калифорния през 2017 г., когато беше и юбилейното му 40-то издание.

В София Краси е почуствал физически неразположения – болки в коляното и в коремната област, докато е покорявал предизвикателната благородната инициатива, но нито за секунда не се е отказал. Ето какво заяви покорителят на маратоните веднага, след като слезе от пътеката:

„Бяха много тежки 36 часа, но човек като реши, го прави, поне аз съм така. Най-важното е, че помогнахме на тези малки герои. Аз само бягам, те са героите. Беше тежко, беше страшно тежко, но екипът ми беше с мене. Най-важното беше и че толкова много хора дойдоха, за да бягат с мен. Толкова много хора се обадиха, за да ме подкрепят – това е важното.“

На пътеката до Краси Георгиев се качваха обикновени хора, а за всеки 100 пробягани метра, оставяха по 1 лев в кутия за дарения. До ултрамаратонецът се качи и покорителят на върхове Боян Петров, а лично Кобрата дойде, за да дари за благородната кауза.

Всички пари, които са събрани по време на маратона на закрито на Краси Георгиев в София ще отидат за подготовката и участието на децата в световното състезание в руската столица за деца, преборили онкохематологични заболявания „Игри за победители“. То ще се проведе през август 2018 г. за 9-ти път в Москва. В него ще участват около 500 момичета и момчета от над 15 държави от цял свят, сред които и България. Едно от децата ще бъде Камелия, чиято история вече Ви разказахме в delo.bg:

Ками се пребори с левкемията12-годишната Камелия, която пребори левкемията: Болестта е само едно изпитание

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg