Шестте храни, които доказано предпазват от рак

0

Специалисти по диететика от Великобритания посочиха храните, които предпазват от развитие на различни видове рак. Сред натуралните продукти са чесънът, кромидът, доматите, магданозът, горските плодове и гъбите.

храниХрани срещу безсъние, възпаления и рак

 

Алицинът, който се съдържа в изобилиие в чесъна и лука се свързва с токсините, предизвикващи рак, и по този начин подпомага тяхното извеждане от организма.

Според диетологът Торал Шах, ликопенът в доматите предпазва от рак на простатата, като способства обезвреждането на свободните радикали от тялото ни.

Вещества във всички горски плодове стопират активността на протеините, които водят до неконтролирано клетъчно делене.

Гъбите пък активизират имунната система, а полезният магданоз не позволява образуването в раковата тъкан на кръвоносни съдове.

храни при ракД-р Давид Серван-Шрайбер: Яжте тези храни, за да се предпазите от рак

 

Продуктите, които изобилстват от животински мазнини могат да причинят някои видове рак, сред които белодробен, на простата, на червата и на гърдата.

Наднорменото тегло е един от рисковите фактори. При всяка пета жена и при 14 на сто от мъжете затлъстяването е причина за смъртните случаи от ракови заболявания, констатира още Торал Шах.

Тези храни причиняват рак! Изключете ги от менюто си

 

С 80% ще намалите опасността от злокачествени заболявания, ако направите промяна в хранителния си режим с включването на повече плодове и зеленчуци в дневното си меню. Познатата като средиземноморска диета е също много полезна за профилактика. Тя доставя за организма омега-3 и омега-6 мастни киселини, фибри и антиоксиданти.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg