Нели Рангелова: С глътка кубински ром на борда преодолях страха от първия ми полет със самолет

0

Навръх рождения си ден Нели Рангелова, чийто глас е отличен с множество награди по цял свят, споделя пред Александър Райчев и специално за читателите на delo.bg най-ярките спомени от десетките си самолетни полети. 

Нели Рангелова, полет, самолетПреди да Ви разкажа за първия си полет, трябва да си призная, че без да знам какво да очаквам, се страхувах и продължавам и до ден днешен да се страхувам!

Като се върна назад в годините, мисля че първият ми полет беше до Куба през 1982 година. Заедно с Васил Найденов. Две Деви на път за Куба! Той изпитва панически ужас от самолети, а аз тогава още не бях осъзнала напълно страха си. Най-големият парадокс беше, когато се връщахме от Куба. Такова беше трасето, че минавахме над Бермудския триъгълник и стюардесите, с които се сприятелихме ни поканиха да седнем при тях. Другите спяха… Като ни казаха, че летим над Бермудския триъгълник ние с Васко спонтанно ги попитахме дали има нещо за пиене и те ни почерпиха с кубински ром. И така с по една глътка преодоляхме страха…

Вторият ми полет беше до Америка, но не бях кой знае колко притеснена. На третият полет до Москва разбрах как излитат и се приземяват рязко надолу руските пилоти!

Голяма част от живота ми мина в летене, защото през онези години пътувах много за участия във всякакви международни фестивали, концерти и събития.

Нели Рангелова, полет, самолетЕдна от най-интересните ми случки, свързани със самолет е в България. Когато работех с Тодор Колев и с група Домино почти през ден имахме концерти и аз пътувах от София до Бургас и обратно. Имала съм случай, в който съм се качвала и съм пътувала безплатно т.е. като абсолютен нарушител! Бяха ме взели като част от екипажа.

Винаги ми е било много смешно, когато ме поканят в кабината, защото всеки път всеки от пилотите може би си е мислил, че той го прави за първи път. С годините като че ли започнах повече да се страхувам. Не знам защо!

Няма да забравя никога, когато се появи антраксът преди години и тогава си сложих маска в самолета J Всички много ми се смяха, защото бяхме една много голяма част българи, но аз си сложих маската и не ме интересуваше. Точно като една истинска Дева! Мисля, че този полет беше до Турция.

Не мога да не ви разкажа и за най-красивото кацане, което съм имала със самолет! Първият ми полет до Лас Вегас. Беше уникално. Отвсякъде се виждаха светлини. Беше изключително романтично.

Нели Рангелова, полет, самолетИ още един любопитен случай… Когато празнувах 50-та си годишнина с концерт в зала 1 на НДК съпругът ми беше решил да ми направи страхотна изненада. Той знае, че моята любима певица е Арета Франклин. И аз не се шегувам като казвам, че бих била много щастлива да бъда част дори от вокалната й група, поне веднъж! И тогава мъжът ми беше намерил контакти и я беше поканил. Не ставаше въпрос за пари, но се оказа, че тя пътува само с кораб, защото се ужасява дори само при мисълта за самолет. Никога не пътува със самолет. И е трябвало да се обадим много, много по-рано. Другото любопитно за Арета Франклин, което научихме е, че не спи в хотел по-висок от три етажа. Истинска фобия от високото!

Успокоителното е, че аз нямам чак такива страхове и за последно пътувах по-миналото лято до Беларус, защото бях жури в техен конкурс. Имах възможността отново да си припомня как летят руските пилоти – рязко… продължават да си летят по този начин и до днес.

Хубаво нещо е човек да лети. Но аз свързвам полетите със самолет и с полета на човешкия дух! Полетът, свързан с музиката, с чувствата и с това колко добри хора сме! Така че – нека летим! Да летиш е чудесно!

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



Коментирай в Delo.bg