Началото на една страхотна седмица в Лондон – първият полет със самолет на Светослав Лобошки

0

Светослав Лобошки – музикант и композитор, автор на десетки шлагери в различни музикални стилове

Композиторът Светослав Лобошки е полетял за първи път в небето с пътнически лайнер през 1995 г. по направлението София – Лондон.Искам да започна с това, че първият ми полет беше една сбъдната детска мечта. Още в най-ранна детска възраст едно от любимите ми занимания беше да наблюдавам самолетите. Над мястото, където живея минава оживен въздушен коридор и аз всекидневно наблюдавах самолетите. Винаги съм си задавал въпросите какви са тези самолети, откъде идват и накъде отиват. Представях си изумителната гледка, която се открива отгоре.

В онези години летенето не беше всекидневие и може би затова да се кача на самолет, беше една от детските ми мечти. Моята сестра, която е учител по физика и математика донесе вкъщи един учебен телескоп. С него през нощта наблюдавах Луната и звездите, а през деня обожавах да следя самолетите. Ясно се виждаше цвета им, завоите, които правеха и т.н. Сигурно и затова едно от любимите ми приложения за мобилни телефони е такова, че показва в реално време хилядите полети над целия свят – какви самолети, височина на полета, скорост, време на излитане и кацане, начална и крайна точка.

Първият полет със самолет на Светослав ЛобошкиМоят първи полет беше през 1995 година по маршрута София – Лондон. Спомням си с какво нетърпение очаквах сбъдването на тази моя детска мечта. В дните преди полета в мен бушуваше букет от емоции. Знаех, че ще бъде страхотно преживяване, но от друга страна бях запознат и с рисковете на летенето. Бях чел много за аварии, катастрофи и т.н., така че определено чувствата ми бяха смесени.

В деня на полета времето беше разкошно – слънчево и без никакви облаци. Качихме се в самолета, а той беше Еърбъс 320. Съвсем случайно няколко дни преди това бях прочел, че до този момент не е имало катастрофа с този модел самолети. Това внесе необходимото спокойствие и за мен остана само да се любувам на полета.

Всичко мина перфектно, а най-ярки спомени в мен оставиха гледките, открили се пред очите ми, когато прелитахме над любимите ми Алпи – с неповторимия им зелен цвят и заснежени върхове, а малко по-късно – пресичането на Ламанша.

Всъщност, този полет беше началото на една страхотна седмица в Англия, а по време на обратния полет в мен се роди още една мечта и пожелание – всяка година да имам поне 5 – 6 полета до различни дестинации!

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg