Деляна Маринова – Джуджи: Съдбата ми поднесе работа като стюардеса

0

Деляна Маринова – Джуджи е една от най-лъчезарните телевизионни водещи в родния ефир. След като завършва „Мениджмънт в екранните изкуства“ в НАТФИЗ, Джуджи с бърз полет отлита към продуцирането на първата си театрална постановка – „Одървеният“, черна комедия от украинския писател Анатолий Крим. Режисьор на представлението е Станислав Дойнов, а актьорският състав се състои от Илияна Лазарова, Ованес Торосян, Васил Грънчаров, Галин Найденов и Сашо Дойнов. Публиката ще може да се наслади отново на представлението отново на 30 ноември в театър „Сълза и смях“. Cпeциaлнo зa читaтeлитe нa dеlо.bg, Джужи paзĸaзa своята история за първия си самолет полет и cтaнa чacт oт пopeдицaтa ΠЪPBИ ΠOЛET, в ĸoятo oбичaни и пoпyляpни бългapи cпoдeлят cпoмeнитe cи oт виcoĸo в нeбeтo!

Винаги съм обожавала самолетите, летищата, мирисът на керосин, излитането и онази особена тръпка в слънчевия сплит, когато самолетът набира височина. Никога не съм се страхувала да летя със самолет и затова никога не съм могла да разбера защо някои хора толкова много се страхуват от това. Истината е, че въздушният транспорт е един от най-сигурните, най-бързите и най-безопасните. Всъщност мен винаги ме е било повече страх от пътуването на автостоп.

Джуджи

Първият ми полет със самолет беше преди много години. Беше по време на първото ми море с компания и приятели. Бяхме решили да летим от София за Бургас. Тогава вътрешните линии се обслужваха от малките витлови самолети Ан-24. Истината е, че от самия полет почти нищо не помня, освен че много се забавлявахме. Но пък тогава видях, че на аерогарата има тераса, от която можеха да се наблюдават излитащите и кацащи самолети. Толкова бях запленена от това, че после дълго време ходех специално да ги наблюдавам. Толкова много си мечтаех да съм на борда на някой самолет и непрекъснато да пътувам навсякъде по света, че не беше изненада може би, когато

съдбата ми поднесе работа като стюардеса в АК „Балкан“,

единственият национален превозвач по онова време. Всъщност това е доста тежка работа – непрекъснато си на крак, тичаш нагоре-надолу по пътеката, сервираш на пътниците и докато всеки е тръгнал нанякъде да се забавлява ти показваш аварийни изходи, как се слага кислородна маска и виждаш понякога много смешни, но и много тъжни неща.

Джуджи

Най-много ме е било страх, ако на някой му прилошее или почине на борда.

Веселите случки, обаче винаги са били повече отколкото лошите. Аз винаги съм се забавлявала много със странните понякога изисквания на някои от пътниците – спомням си, че веднъж имаше една госпожа, която си беше запазила място до пътеката, за да не й се разроши прическата от вятъра през прозореца. Имаше и пътник, който много държеше да кажем на командира да спре двигателите на самолета, защото му било много шумно.

Най-смешно – ужасното ми пътуване беше скоро, когато с две приятелки трябваше да летим за Рим. Полетът ни беше в 7.00 ч. сутринта. След около три часа чакане ни казаха, че този полет няма да излети и ни изпратиха да се прекачим на друг за Прага, където може да направим веднага връзка с полет за Рим. Но полетът за Прага също закъсня и ние пристигнахме в Прага, за да видим как самолетът от Прага за Рим бавно рулира към пистата за излитане. Така се наложи да останем в Прага и на другата сутрин да пътуваме за Рим. Полетът от Прага за Рим също закъсня на следващия ден, а когато най-накрая кацнахме в Рим, чакахме около час и половина да получим багажа си. Всичко беше толкова абсурдно, направо сюрреалистично.

Джуджи

Цялата ни програма, както я бяхме замислили се провали, но пък си казахме, че имахме прекрасната възможност да се насладим на магичната Прага. Между другото винаги съм се чудела защо, когато самолетът каца пътниците бурно аплодират. Всъщност трябва да знаят, че пилотите не чуват това, пилотската кабина е отделена от салона за пътници с блиндирана врата. И още нещо –

българските пилоти са най-добрите

кацат и излитат плавно и деликатно. Това е професия за истински мъже.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg