Отвара от маслинови листа лекува тези тежки болести

0

Въпреки че маслиновите дървета произхождат от Средиземноморието, те виреят и други страни със субтропичен климат. Сред тях Чили, Перу и югозападната част на Австралия. Още от дълбока древност се е вярвало, че техните

маслинови листа притежават божествена сила и са се използвали за медицински цели.

През 19-ти век, маслиновите листа се използват срещу висока температура и дори за лечение на малария.

маслинови листа за здраво тяло

Ползите за здравето от маслиновите листа са признати и до днес, предимно за лечение на болестта на Алцхаймер и диабет. Те имат много голяма ефикастност и за сърдечно-съдовата и имунната система. Нещо повече,

отварата от маслинови листа редуцира риска от инсулт, високо кръвно налягане и др.

Маслинови листа имат силни антибактериални свойства, полезни за лечението на заболявания като:

 • гъбични инфекции;
 • менингит;
 • грип;
 • Човешки папилома вирус;
 • Хепатит Б;
 • пневмония;
 • обикновена настинка;
 • херпес зостер;
 • малария;
 • туберкулоза;
 • гонорея;
 • тежка диария;
 • проблеми с пикочните пътища;
 • ушни инфекции.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

клечки за ушиИзхвърлете още сега клечките за уши! Лекар откри най-ефикасният начин за почистване на ушна кал

Как да подготвим екстракт от маслинови листа у дома?

Можете да използвате пресни или сушени маслинови листа. Ако имате пресни маслинови листа, са Ви необходими около 100-150 листа на 1 л вода. Ако използвате сушени маслинови листа, намалете количеството с 2/3. Измийте листата и ги оставете за няколко минути в смес от вода и сода за хляб и след това изплакнете добре.

Сложете листата във вода и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри за 15 минути. Прецедете течността, и го съхранете в стъклени бутилки в хладилник.

Начин на употреба

Препоръчителната доза е 1 чаена лъжичка три пъти на ден по време на хранене. Ако установите, че екстрактът от маслинови листа е твърде силен, добавете малко вода, за да разредите.

Естествено е, че при приготвянето на чай от листата, Вие никога няма как да бъдете сигурни колко точно от така полезните биофеноли са се пренесли в него, както и какъв точно е произходът на листата, с които сте се сдобили. 

Ако искате да сте сигурни за съдържанието на антиоксиданти, които приемате, както и ако изпитате затруднения при закупуването на маслинови листа и ежедневното приготвянето на отвара има решение! 

Oliveboost е воден екстракт от листата на диви маслинови дървета, отглеждани в слънчева Гърция. С цел гарантиране на максимално съдържание на биоактивни и ценни за човешкото здраве вещества, маслиновите листа се събират само през пролетта, тогава когато те са с доказано най-високо съдържание на полифеноли, за да могат да предпазят дърветата от вредните въздействия на слънцето и околната среда.

OliveBoost се приема 2 пъти дневно по 10 капки. Можете да ги приемате разтворени в сок или вода, защото вкусът е леко горчив. Това се дължи на съдържащия се в екстракта олеуропеин, за който има проведени стотици клинични изследвания.

Маслините също съдържат олеуропеин, но за да бъде премахнат естественият горчив вкус, те преминават през различни обработки, преди да достигнат до трапезата. Най-често можете да закупите маслини, които са били накиснати в солен разтвор в продължение на месеци с цел премахване на горчивината, но практически не можете да ги похапвате прясно откъснати. Съответно за съжаление можем да кажем, че съдържанието на ценния олеуропеин в маслините е близко до нулата. 

Ето защо е важно да уточним, че зехтинът и плодът на маслиновите дървета имат едни ползи за здравето, а екстрактът от листата на маслиновите дървета съвсем други. 

Oliveboost съдържа екстракт от маслинови листа, които са богати на олеуропеин и натурални антиоксиданти.

Друго важно предимство на Oliveboost е гарантирания произход на маслиновите листа, от които е произведен. Те се събират само в определени планински райони, далеч от всякакви възможни източници на замърсяване, което пък от своя страна гарантира абсолютната чистота на продукта, както и неповторимостта на съдържанието му. Именно този микс от биофеноли е доказано полезен в своята комплексност – много по ценно и полезно е, ако приемате подобна смес в природната й форма, отколкото да кажем чист олеуропеин, извлечен с химични или други способи.

Особено важно е и да отчетем и високото съдържание на хидрокситирозол в OliveBoost – това е един от най-коментираните напоследък полифеноли. Свръхмощен антиоксидант, който заедно с олеуропеина превръщат OliveBoost в елегантно природно средство за гарантирано справяне с оксидативния стрес – причината, в която се крие началото на повечето болести в съвременния ни свят.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

с коса от царевица правите отлична подхранваща маскаНаправете си полезен чай от коса на царевица

 

кръвна група, храненеКак да отслабнем според нашата кръвна група

 

отслабване, диетаСредиземноморска диета топи гарантирано мазнини

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg