92-годишният дядо Ральо с рецепта чудо за прочистване на черния дроб

4

Когато става въпрос за един от най-важните човешки органи – черният дроб, екипът на delo.bg реши да се допита до старите българи за изпитан илач.

Народната рецепта за следващия природен лек е от 92-годишният дядо Ральо от странджанското с. Кости. Преди три години лекарите в Малко Търново открили, че

черният му дроб е увеличен с 5 сантиметра.

Предписали му медикамент, но тъй като му се сторил скъп в аптеката, решил да не го купува. Спомнил си за рецептата на свой близък, изписан след лечение от тежка цироза в болницата в Бургас. Рецептата е стара, от дълбоките архиви на народната медицина. Завещана била на приятелят на дядо Ральо от лечителка. След като приложил целебната рецепта, приятелят му се радвал още 19 години живот и доживял дълбока старост.

Сред народните названия сорго е наричано и като метла, мътлар, татар, метлина и циръ̀к.

различни сортове метлено семе (Sorghum)

Рецептата дядо Ральо открил в скрина, в който съхранявал всичко най-важно от дългия си живот. Видял, че не е сложна и се заел с приготвянето и прилагането й. Пил от лечебната отвара три седмици и след контролата в болницата, се оказало, че със 1,5 см е намалял черният му дроб. Лекарите не повярвали, когато след няколко месеца установили, че пенсионерът е напълно здрав.

Докторите заподозрели, че му е била поставена грешна диагноза при първия преглед. Грешка нямало, истината била, че дядо Ральо стриктно забърквал и пил редовно отварата, дори я продължил след констатацията в болницата, че е добре. А рецептата е наистина простичка:

1 ч.ч. метлено семе (Sorghum) (250 гр)
4 л. вода

Начин на приготвяне: Метленото семе (другите му названия са сорго, метла, татар, мътлар, метлина и циръ̀к) се поставя във водата и след като заври се намалява на бавен огън да къкри 10 минути. След това отварата се оставя да престои 12 часа, прецежда се и се съхранява в хладилник. Желателно е направеното количество да се изпие за 24 часа.

Дядо Ральо препоръчва да се прилага следната схема при тежки случаи – първата година се прави всеки ден като се пие един месец, а на следващия се почива. На втората година приемът е само два пъти – един месец пролетта и един месец по средата на есента в същата дозировка. Пийте вместо вода, казва старецът и не приемайте никакви други течности през деня – нито кафе, нито сокове, нито чай.

„Изчистването на черния дроб е гарантирано, да не Ви притеснява различния цвят на екскрементите по време на изхождане. Това са токсините, които се изчистват от организма Ви“,

казва дядо Ральо.

"Изметете" отровите от черния дроб с тази отвара

Сред народните названия Sorghum (метленото семе) е наричано още метла, мътлар, татар, метлина

Той спазвал и препоръчана му от лекарите диета – изключил свинското месо от менюто си и спрял алкохола. Хапвал основно крехко телешко, ябълки, най-различни ядки.

„На повече от 200 души съм давал рецептата за бабиния илач. И до днес ми се обаждат хора от близо и далеч да ми благодарят, че съм им помогнал. Звънят ми съселяни, техни познати, които отдавна са в чужбина – има хора в Испания, Гърция, от щатите дори…“,

казва 92-годишния Ральо. Негова съседка чула от нейна позната друг лек за цироза, който може да се прави паралелно с отварата от метлено семе. Брашно от диви кестени (8 кестена) и домашен квас – с тази смес се налага компрес върху мястото, където е черния дроб. С двата природни способа ефектът ще бъде още по-бърз и добър, твърдят препатилите българи и ги препоръчват горещо и на Вас.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!4 коментара

Коментирай в Delo.bg