Здрави с домашна тинктура от вино и чесън

0

Червено вино и чесънът са продукти с отдавна признати свойства, които благоприятстват здравето. Чаша червено вино оказва положително влияние на съдовата система и работата на сърцето, а в скилидките чесън се крие естествен антибиотик. Винаги е добре да имате чесъна под ръка, особено в периоди като есенно-зимния, когато е повишена честотата на настинките и грипа, тъй като приемът на чесън ефективно потиска размножаването на бактериите и укрепва имунната система. Затова не е изненадващо, че комбинацията от тези два продукта е микс, много по-добър от който и да било скъп лекарствен продукт.

Направата на този винено-чеснов еликсир на здравето е много лесна. Необходимо е да се подготвят 12 средни скилидки чесън (струва си да да се уверите, че чесънът не е китайски), които следва да се обелят и нарежат на четвъртинки, а след това да се прехвърлят в гарафата. Скилидките се заливат с 500 мл гроздово сухо или полусухо червено вино, най-добре е то да бъде домашно. Гарафата с виното и чесъна трябва да бъде поставена на слънчево място за около две седмици. За да придобие сместа по-добър вкус, е необходимо да раздрусате отварата поне веднъж на ден. Готовата винена тинктура е най-добре да бъде пресипана в тъмна стъклена бутилка, за да запази своите лечебни свойства за по-дълго.

cherveno vino s chesan1Тази необичайна комбинация от вино и чесън не само ще засили имунната система. Друго нейно предимство е, че тинктурата спомага за отстраняване на излишната сол от организма, подобрява обмяната на веществата и лекува естествената детоксикация. Консумацията й се препоръчва също за лечение на гинекологични заболявания и симптоми свързани с горните дихателни пътища. Това е мощна доза антиоксиданти и следователно може да намали риска от развитие на ракови клетки.

Винено-чесновата тинктура трябва да се консумира 3 пъти дневно по една чаена лъжичка в продължение на няколко дни. Лечението може да се повтори след шест месеца. Но ако имате някакви необичайни симптоми, като болки в корема или главоболие, трябва да спрете приема на тинктурата.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg