За ада и рая, за Слави Трифонов – от „осанна“ до „разпни го“ след концерта на 25 септември

0

Изминаха 24 часа от финала на концерта на Слави и Ку-ку бенд, който се проведе на Националния ни стадион. 24 часа, през които прочетох най-различни коментари в медиите за него. Поради една или друга причина преобладаваха тези с гръмките заглавия, че концертът се бил провалил, че имало освирквания… Всичко това ме накара да се запитам дали наистина съм присъствал на събитието. Според мои спомени, снимки и разговори, действително съм бил там. Все пак успях да си намеря билет за така наречената “front stage” зона и бях на около 10 метра от сцената и Слави. Достатъчно близо, за да видя сълзите в очите му, след като цял стадион скандираше неговото име преди началото.
Слави Трифонов, концерт

Ако трябва да бъда искрен, ще кажа, че по принцип не харесвам нито Слави, нито неговото предаване. Не одобрявам политизирането, пропагандирането и пристрастността към дадена политическа партия, каквото демонстрира в национален ефир шоуменът. Самото предаване може би не съм гледал от близо година, но се абстрахирам от това и гледам на концерта като на такъв.

Със сигурност всичко беше на световно ниво – сцена, озвучаване, ефекти, програма… Слави и музикантите от Ку ку бенд не се покриха нито за миг от дъжда, който валя през почти целия 3-часов концерт. Да, спектакълът започна с близо час закъснение, но организаторите обявиха предварително, че той няма да започне, докато не влезе и последният, купил си билет. Това се прие с бурни овации от всички. Къде е проблемът тогава? Не разбирам защо трябва някой да се гаври и подиграва с нещо, което никой никога не е постигал в България.

Слави Трифонов
Добър или лош, хулен или харесван, Слави е човекът, с чийто песни израстна цяло поколение. Благодарение на него голяма част от младите знаят текстовете на повечето от любимите на всички народни песни, някои от които звучаха вчера вечерта на най-големия ни стадион. Всички ние, които присъствахме на това паметно събитие, в каквото се превърна този концерт, настръхнахме, когато Слави и Годжи изпяха „Жива рана“ с искрени сълзи в очите. Такива, които голяма част от присъстващите забърсваха, пеейки заедно с тях.

Какъв човек трябва да си, за да кажеш, че грандиозното събитие е претърпяло провал? За мен обаче не е провал, че Слави Трифонов накара 70 000 души да изпеят заедно националния ни химн „Мила Родино“. Не е провал това, че някой ни накара да се чувстваме горди българи за 3 часа, и то с музика. Да, със сигурност Трифонов не е блести с певческите си умения, но може да прави шоу, може да забавлява, да радва и да задоволява своите фенове. Разбира се, винаги ще има някой, който ще си стои затворен вкъщи, ще гледа по телевизията или в интернет какво се случва навън, и за да разнообрази сивото си ежедневие ще пише злобни коментари. Да… нема такава държава!Слави Трифонов, концерт

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg