Чудесата на лъжица оцет за здравето и в бита ни

0

За любителите на салатите не само през лятото оцетът в долапа с подправките е задължителен. Не си мислете обаче, че приложението му е свързано само с кулинарията! Вижте поне дузина начини, в които именно оцетът е основното действащо средство! След тях ще забравите скъпите домакински препарати, защото не сте предполагали, че действията му са толкова широкоспектърни. Не става въпрос само за миене на прозорци с оцетен разтвор или освежаване на въздуха с кърпа, накисната в оцет! Всичко след третиране с оцет става безупречно! Не вярвате? Уверете се сами!

чудесата, които прави чашка оцет1. Направете си експеримент, ако искате чайникът Ви да стане отново като нов – просто сварете вода с оцет в него!

2. Сипете лъжица-две оцет в преградата за изплакване на пералнята Ви. Така перфектно ще премахнете котления камък.

3. Половин чаша оцет, добавена в барабана на пералнята Ви, пък ще запази цвета на Вашите дрехи.

4. Имате петна от пот по любимите си дрехи? Няма проблем! Свалете ги завинаги като преди да ги сложите за пране ги накиснете за 10 минути в ябълков оцет.

5. Време е за ремонти по къщата или вилата, но четката от миналата година е със засъхнала боя? Разтворете боята като потопите четката в горещ оцет. След това с нея разтрийте леко дъното на съда, в който е останалата засъхнала боя.

6. Залейте с половин чаена чаша оцет 3/4 чаена чаша сода бикарбонат. Сместа изсипете в запушен канал на банята или кухненската мивка. Оставете да действа и след половин час изплакнете обилно с вряла вода. Готово!

7. Оплаквате се на приятелите си от лошата миризма вкъщи? Прогонете я веднага като забършете всички повърхности, плотове, шкафове с оцет, а след това с него напръскайте ъглите на стаите.

8. Мухълът или миризмата от него в хладилника Ви ще премахнете бързо като забършете вътрешната му страна с напоена с оцет кърпа. Същото може да направите и със съдове, от които се носи подобна неприятна миризма.

чудесата, които прави чашка оцет9. Притеснява Ви ръждата от пирони, болтове и гайки? Веднага ги сварете за броени минути в оцет, после ги изплакнете обилно с вода и те ще са като нови.

10. Искате да отлепите етикети от буркани, бутилки или кутии без да оставяте лепкава следа от лепилото? Това ще стане само ако предварително ги накиснете в топъл оцет.

11. Обичате да се наслаждавате по-дълго на букета с цветя във вазата на масата? Удължете насладата си като добавите оцет във съда с любимите Ви цветя в съотношение 1 литър вода : 2 супени лъжици оцет.

12. При мускулни болки или треска след първа тренировка, разтрийте с оцетен разтвор мускулите си за 20-на минути. Разтворът трябва да е от 3 супени лъжици оцет и едва чаена чаша вода.

13. Ще премахнете изцяло гъбичките по краката си, ако през ден в продължение на две седмици киснете краката си за четвърт час в леген с вода и оцет в пропорция 5:1.

14. Край на хвърчащата коса при дамите, ако след всяко измиване я плакнете с половин супена лъжица ябълков оцет, добавена в една чаена чаша вода.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg