Защо Димитър Бербатов избра ПАОК?

0

В своята бляскава кариера Димитър Бербатов е играл за отборите на ЦСКА, Байер Леверкузен, Тотнъм Хотспър, Манчестър Юнайтед, Фулъм и Монако. Българинът е доказан професионалист, той има изключителни качества, но вече е на години, които не му позволяват да играе на високо ниво. Той реши да продължи кариерата си в ПАОК, а преди това отказа на редица отбори от Западна Европа. Ето няколко причини за избора на Бербатов:

Митко Бербатов
1. Отборът на ПАОК е разположен в Солун, град, намиращ се на 290 км от българската столица София и на 195 км от родния град на Митко Благоевград. Разстоянието до София е много важно за Бербатов, защото там е семейството му, а българинът на няколко пъти вече взима важни решения, засягащи кариерата му, именно заради семейството си.

2. Отборът на ПАОК е един от най-силните в Гърция и Бербатов може отново да изпита тръпката от това да участва в отбор, който се бори за спечелване на трофеи. Българинът е бил част от отбори, за които трофеите са нещо нормално, и трудно ще се примири да играе в отбор, който не се бори за нищо.

3. Участието в групите на Лига Европа позволява на Бербатов да се докосне до едни от най-интересни двубои в Европа и да си пропимни доброто старо време и мачовете през седмицата. ПАОК определено има своите шансове да излезе от групата си, а това означава, че Бербатов ще бъде титуляр в отбор, който може да си осигури участие поне до март месец в Европа.

Бербатов

4. Бербатов има нуждата да се почувства желан. В последно време той играеше за отбори, в които определено не бе звездата в селекцията. Нашето момче има страхотни качества, но вече е на възраст и е далече от най-добрите в Европа, а в Гърция спокойно може да бъде считан за местния любимец на феновете, което не е никак малко. Всеки иска да се чувства значим, нали?

Бербатов е на 34 години и това е последният му договор с отбор, който има претенции да се бори за нещо. Ние, екипът на Дело, пожелаваме успех на Бербо!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg