Канела срещу рак на дебелото черво

0

канела, рак на дебелото червоНово предназначение на канелата, и този път свързано със здравето ни! Учени от аризонския университет установили, че съединението канелен алдехид, което придава специфичния вкус и аромат на подправката, може да пребори колоректалния рак. Специалистите осъществили изследването върху мишки като добавили съединението към храната им. Какво било учудването, след като станало ясно, че канеленият алдехид предпазва гризачите от карцином на дебелото черво.

Самите клетки, които били подложени на канцерогенно въздействие успели, благодарение на съединението да неутрализират отровните вещества и се възстановили напълно.

Плановете за близкото бъдеще са да бъде установено със сигурност дали самата ароматна подправка може да пребори рака, а не конкретен неин компонент. Ако това се потвърди, самите човешки клинични изследвани ще стартират съвсем скоро.

При друго изследване преди броени дни стана ясно, че хапването на шепа ядки няколко пъти в седмицата редуцира опасността от рак на дебелото черво с цели 13%. Специалистите съветват, че сурови ядки като фъстъци, орехи, макадамия и бадеми могат да предотвратят ранната смърт.

А в ДЕЛО в началото на юни Ви разказахме за чудесата, които ароматната подправка прави с организма ни. Ако сте забравили, припомнете си, а ако сте пропуснали – наваксайте със знанията си за действията на любимата на много хора канела.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg