Присадиха 3D отпечатани ребра (видео)

0

Триизмерният печат продължава да се развива като иновативна технология, която навлиза все по-дълбоко в съвременния свят. Дали в областта на архитектурата, строителството, хранителната индустрия или пък в областта на здравеопазването, обектите, отпечатани с 3D технология имат положително въздействие върху човечеството и отварят много нови възможности за приложение.

Най-новият невероятен подвиг, с който успешно била приложена триизмерната технология, е в областта на хирургията.  54-годишен испанец, страдащ от сарком на гръдната стена (вид рак на мускулната тъкан) спешно се нуждаел от нов мост и ребра, които били жизнено необходими за него. След сериозно обмисляне учените взели решение да използват импланти направени от титан, чието приложение намалява появата на усложнения след операцията.

Австралийската компания CSIRO заедно с компанията Anatomics, се заели изключително отговорно със задачата и произвели чрез 3D отпечатване точно това, което лекарите трябвало да имплантират на пациента. Спецификата на създаването на 3D импланта е показана в във видеоклипа, който ще откриете под статията. Тази операция е първата по рода си, но благодарение на нейния успех летвата в областта на здравеопазването и 3D отпечатването не само е вдигната високо, но и е доказателство, че такива чудеса са възможни, а триизмерното отпечатване може да спаси още много други човешки животи!

Прочетете още по темата:

Принтиран 3D мост в Амстердам – мостът на бъдещето (видео)

Новият хит: 3D храна от принтера! Дали е вкусно?

3D-принтирани електромобили превземат Европа

Китайци строят къща на 2 етажа за… 3 часа (видео)

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg