Секси или… слаби?

0

Отговорът на въпроса дали мъжете предпочитат слаби фигури отдавна не е еднозначен. От една страна мъжката половина се захласва по идеалните форми от модните списания, но не така стоят нещата когато стане дума за сериозна връзка и брак. В този случай е доказано, че пълните дами са с предимство поради съвсем разумни причини. Макар и да не си признават, мъжете избират за партньор в живота жени с повече плът по тялото. Достатъчно е да се огледате и ще се убедите в това.

Слабите жени в повечето случаи са вечно на диета и стигат до маниакалност по отношение на здравословното хранене. Това в един момент може да се окаже твърде депресиращо за мъжа – тя похрупва зелена салата, докато той се наслаждава на калорична и вкусна пържола. Дори и да няма недоволни подмятания или недвусмислени погледи, чувството за вина скоро ще надделее и ще започне да горчи.

Жените с перфектни форми по презумпция са и по-суетни. Синдромът „Огледалце, огледалце, я кажи„, не е само извадка от позната приказка. Те прекарват часове пред огледалото, търсейки несъществуващи дефекти. Мъжете усещат това като пренебрежение, а липсата на адекватно внимание повлиява негативно всяка връзка. „Дебеланките“, от своя страна, естествено ще предпочетат да прекарат времето си с партньора.

секси, жени, слаби, пълни

Изследвания сочат, че слабите жени са по-успешни в бизнеса и кариерата. Но това далеч не е фактор те да бъдат предпочитани от мъжете. Все пак, за атрактивността на жената не са от значение само килограмите, а пропорциите на тялото. Съществува т.нар. „златно сечение„, което отразява съотношението между талията и ханша. Кръстник на това понятие е самият Леонардо да Винчи, който изучава подробно човешкото тяло и съответната идеална пропорция. За повечето западни разбирания това съотношение цифром е 0,7 – то се среща при жени с оптимално ниво естроген, предпоставка за плодовитост и женствено излъчване. В Азия, разбираемо, индексът е надолу – 0,6, а в държавите от Африка и Латинска Америка предпочитаното златно сечение е 0.8, тоест жени с по-пищен ханш. Достатъчно е да споменем латино дивата Дженифър Лопес, а у нас провокативната поп изпълнителка Мария Илиева – все жени, към които не остава безразличен нито един мъж. А какво ще кажете за XXL модела Tess Munster, която стана топ модел? И все пак, delo.bg вече писа Какви жени ще еволюират

Затова, мили дами, не си слагайте на сърце някой и друг качен килограм. Те едва ли са повод за понижено самочувствие, понякога Ви правят по-секси. Ако сте близко до тези пропорции, сте в полезрението на мъжките погледи. Пухкавите жени са обикновено и с по-пищен бюст, а тук да се говори за мъжките предпочитания е излишно. Повечето слаби жени са лишени от този сексапилен атрибут, освен ако не е резултат на пластична корекция. Освен това, закръгленото тяло, ако е добре поддържано си е една естетична ренесансова наслада. Не забравяйте, че мъжете харесват преди всичко здравословното излъчване на жената, позитивното й отношение към живота.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg