Учени установиха кои хора живеят най-дълго

0

Един от въпросите, които всеки човек си е задавал някога е: „колко дълго ще живея?“. От страх или от интерес, хората винаги са се интересували от това какво ще се случи с тях след време и по-точно кога. Е, днес вече има отговор и на тази дилема!

Изследване разкрива, че индивидуалната кръвна група на всеки човек играе важна роля в цялостното му здраве.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

кръвна група, храненеКак да отслабнем според нашата кръвна група

 

Според учените, хората с кръвна група А са по-малко устойчиви на малария, отколкото другите типове кръвни групи. Ето защо, би могло да се каже, че тази кръвна група е по-слаба и по-податлива на заболявания, отколкото другите. Но коя кръвна група е най-устойчива и не води до сериозни здравословни проблеми?

След години на проучвания и многобройни изследвания, учените заключват, че хората с кръвна група 0 са най-здрави и устойчиви на различни болести. Хората, притежатели на тази кръвна група имат по-нисък риск от сърдечно-съдови заболявания, инсулт и инфаркт. Те имат по-малко проблеми с паметта и концентрацията и е много по-малко вероятно да страдат от някои видове рак.

Самият факт, че организмът на населението с кръвна група 0 е по-устойчив на болести, доказва тезата, че те живеят най-дълго.

Какво помага при старческа деменция?

Това, което е добре за сърцето, е добре и за мозъка.

Ето защо по-високият риск от сърдечно-съдови и сърдечни заболявания понижава и риска от различни неврологични заболявания. Тези здравословни проблеми вървят ръка за ръка. Известно е например, че високото ниво на холестерол и наличието на диабет, поради високите нива на кръвна захар могат да доведат до сърдечно-съдови проблеми, които пък са свързани с деменцията и болестта на Алцхаймер.

А коя е Вашата кръвна група?

И още теми, които със сигурност ще Ви бъдат любопитни:

кръвна група, храненеКакъв е характерът Ви според кръвната група?

 

кръвна група, храненеКак кръвна група 0 се предпазва от малария?

 

кръвна група, храненеНов метод определя с капка кръв имате ли рак

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg