Eто го! Първото безпилотно летящо такси (видео)

0

В ерата на неограничените възможности безпилотно летящо такси може би изглежда не дотам революционно събитие. И все пак, пътници в емирство Дубай съвсем скоро ще могат да се превозват по този начин. Видео, което беше публикувано от Агенцията за пътищата и транспорта в Дубай, демонстрира нагледно съвсем новата услуга, от която могат да се възползват хората, решили да посетят арабското емирство.

Уникалната безпилотна пътническа капсула е произведена в Китай. Въздушното такси може да прелети от 40 до 50 км като развие максимална скорост до 160 км/ч. Пътникът в него не бива да тежи повече от 100 кг.

Идеята е новата услуга на летището в Дубай да бъде достъпна още от средата на тази година. Планира се летящото такси да се навигира от Команден център дистанционно.

летяща колаСамо преди дни от компанията PAL-V, позиционирана в Холандия обявиха, че приемат поръчки за първата комерсиална летяща кола в целия свят – „Liberty“. Тези автомобили са съобразени напълно с всички изисквания за безопасност, а доставките ще започнат най-рано до края на следващата година.

Първите 90 броя ще се открояват със специални детайли – както интериорни, така и екстериорни. За тези т.нар. пилотни коли ентусиастите ще платят около 599 000 долара. Веднага след като бъдат произведени, PAL-V ще пуснат в продажба и стандартния модел „Liberty Sport“, който ще струва далеч по-скромно, а цената му ще започва от 399 000 долара.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Реактивна раница (видео)

 

летящи колиМагистрали в небето и летящи коли – научна фантастика или обозримо бъдеще?

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg