Петър Бундаков стопи 23 кг и разкрива режима си

0

Петър Бундаков е на 26, дипломиран юрист, който избра да сподели с читателите на delo.bg кое го е накарало да свали 23 кг от теглото си. Младият мъж разкрива и своя режим.

С разказа за историята на живота ми ще се опитам да Ви мотивирам винаги да се стремите към своя пълен потенциал и да започнете от днес!

Няма лесен начин за постигане на целите! Цената на амбицията е висока, но си заслужава!

Петър Бундаков

преди…

Спортувам от 10-годишен със сигурност съм разбрал едно: ако се трудиш и си постоянен в работата си, няма недостижими цели! Спортът ми е дал самочувствието и силния характер, без които човек не може да бъде пълноценен! Искам да усетите чувството на удовлетворение от себе си и да се радвате на постигнатите резултати!

На 10 бях доста атлетично дете, пълно с енергия, постоянно се състезавах с другите. Вярвах, че съм най-добрият и исках да стана известен спортист. Тогава сам реших да се запиша на лека атлетика и това ми даде много ценно качество, което остава за цял живот – спортния навик. Всеки ден, без изключение,

в продължение на 2 години тренировките не спираха, по 10 км. на ден кросово бягане. Веднъж спортист, цял живот спортист!

Петър Бундаков

…след

Така започнах да надграждам до сегашната ми форма. Минаха още години, от които получих доста опит от различни треньори и спортове.

Занимавах се 2 години с баскетбол, 5 години с бокс, а от 7 години до ден днешен – с фитнес.

Както всеки човек, имал съм тежки моменти в живота, от които не мога да си представя как щях да се измъкна без помощта на спорта. Истината е, че с родителите ми много се местехме и смених 4 училища, но

любовта към спорта винаги ми помагала да съм дисциплиниран и да преодолявам трудностите по-лесно.

Когато бях в гимназия имах няколко години прекъсване на тренировките и достигнах дъното в много отношения, поради лоша компания и бурни тийнейджърски години, накрая единствено характерът ми на спортист ме е извади от този много тежък период. Защото спортистът не се предава! Може да не знаех защо и как, но влязох във фитнес залата и започнах отново тренировки! Нещо дълбоко в мен ми казваше, че това което правя е правилно!

Петър Бундаков

Продължих да тренирам и много скоро видях първите резултати! Възстанових формата, която бях изгубил и

след всяка тренировка гледах как тялото ми се променя към по-добро!

Много скоро намерих различни хора, които също спортуваха и ми помагаха да се науча как се тренира във фитнес, как се трупа мускулна маса и как се свалят или качват килограми. Имал съм над 10 треньори в живота ми по различни спортове, но вярвам, че всеки човек е уникален и колко ще се развие, зависи само и единствено от него. Принципът, който винаги съм следвал е от всеки треньор или човек, който ми помага със знание, да извлека максималното за себе си и да се изградя като завършен атлет.

Петър Бундаков

преди…

Последната ми трансформация беше през последната година и половина. Бях в доста дълъг период на качване на килограми, тъй като тренирах силов трибой, а там се вдигат големи тежести и атлетите са по масивни!

Бях достигнал до 95 кг, а целта ми беше дори 100 кг, но с колкото се може по-малко мазнини.

Беше много трудно, постоянно тренировки с големи тежести, преяждах често и накрая това се отрази на сърцето ми. На 25 години получавах аритмии, които със сигурност не са нормални за тази възраст! Тогава започна голямата ми трансформация през последната година и половина.

Свалих 23 кг и сега съм 72 кг!

Петър Бундаков

…след

Осъзнах, че здравето ми беше подложено на риск и смених тотално режима на хранене и трениране. Намалих въглехидратите до 100-150 гр. на ден и започнах да ям повече богати на протеини храни. Това са например яйцата и бобовите растения, сурови ядки, сьомга, риба тон, а от месата телешко и пилешко филе.

Изключих силно въглехидратни храни като ориз, картофи и хляб. Тотално забравих за тестеното, пърженото и сладкото.

Приемът на протеин задоволява апетита и придава чувство на ситост, освен това забързва метаболизма и подпомага изгарянето на мазнини. Пиех поне по 3 литра вода на ден и се хранех по 4-5 пъти през 3 часа на порции по 200-250 гр. Хубаво е веднъж в седмицата да засилваме организма и с повече от 100-150 гр въглехидрати и дори да изядем една пица, например или едно парче торта. Все пак тренираме и имаме нужда от много енергия.

Трудно е защото,

за да сваляме, трябва изгорените калории да са повече от приетите, т.е. да сме в калориен дефицит.

Това са основни очертания на един хранителен режим за сваляне, но той се прави за всеки индивидуално.

Петър Бундаков

Перфектният начин за сваляне на килограми в съчетание с диетата съм го заимствал от леката атлетика, а именно бягането. Средно по 5 км в нормално темпо на бягане 3 пъти седмично са напълно достатъчни за бързи резултати, но и с време за възстановяване. Така започнах да горя излишните мазнини като запазих максимално мускулната си маса и сила. Сега се чувствам в най-добрата форма на живота ми и не спирам да тренирам!

Петър Бундаков

Надявам се да съм ви мотивирал със примера ми!

Ключът към успеха е не само труд и постоянство, но и в това винаги да имаш цел!

Когато постигнеш целта си, поставяш нова и никога не спираш! Вярвам, че именно така човек се развива! Ако все още не сте, поставете си първата спортна цел още сега! Ще се радвам да Ви помогна да постигнете мечтите си!

Петър Бундаков има собствен сайт, на който може да зададете своите въпроси: bundakovsport.com

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Мария Сбиркова с мотивация за поддържане на добра фигураМария Сбиркова: На 12 г. бях 70 кг.! Открих мотивация да изглеждам добре и успях

 

Андриан Аспарухов, диабет, диетаСамо пред delo.bg: Андриан Аспарухов сподели хранителния режим, с който свали цели 70 кг

Интернет сензация - тя отслабна със 100 кгТази дама свали 100 кг и се превърна в интернет сензация (видео)

 

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg