Наричат Евгений Степанович повелителят на билките! Неговата рецепта за здрава и силна имунна система ще ви пази от болести през цялата година. Наследственият билкар Евгений Степанович е от онази много рядка категория човеци, за които казваме „светли личности“. Той е безразличен към парите, славата и други материални придобивки, защото е изцяло отдаден на мисията си – да помага на хората.
С помощта на билките, Евгений Степанович знае как да опитоми екземата и псориазиса, да лекува тромбофлебит и разширени вени, да спре туберкулозата и рака. Чести настинки, треска, хронична умора, мигрена, нарушения на съня, появата на кожен обрив – всичко това са симптоми на отслабена имунна система.
ВИЖТЕ ОЩЕ:
Таен природен лек на лечителя Паршек укрепва организма, пази от атеросклероза, високо кръвно и куп други болести
Ако сте открили най-малко два от горните симптоми, трябва да предприемете незабавни мерки за укрепване на защитните сили на организма. Тази рецепта за домашен лек за имунитет ще ви даде сили и безгранично здраве. Може да я правите винаги, когато организмът ви има нужда от допълнителна сила.
Необходими съставки:
– 150 г мед
– 200 грама тиква
– 1 лайм
– 1 лимон
– 5 см корен от джинджифил
– 3 супени лъжици предварително накиснати и смлени сурови орехови ядки
– 5 сухи сливи
– 5 сушени кайсии
Начин на приготвяне:
Бланширайте предварително измитите лимон и лайм във вряща вода за една минута, заедно с кората. Изцедете сока и нарежете корите на ситни парченца. Обелете тиквата и джинджифила и ги нарежете на ситни парчета. Смесете всичко в блендер, като добавите меда и сока от лимоните. Ако е прекалено гъсто, може да добавите още сок от лимон или мед, по желание. Целта е да се получи хомогенна смес, достатъчно гъста, за да се гребе с лъжица. Прибавете предварително смлените орехови ядки и сушените плодове и разбъркайте отново.
ВИЖТЕ ОЩЕ:
Рецепта на лечителя Петър Димков с черен бъз за подсилване на имунитета
Приемайте терапевтичната комбинация на Евгений Степанович заедно с топъл чай по 1 супена лъжица, 3 пъти на ден. Тя може да се използва и като пълнеж за палачинки, като я разредите с малко рядък мед. Няма ограничения във времето, през което може да я взимате. Правете рецептата само през зимния сезон. Може и целогодишно, ако сте над 50 години или имате хронични заболявания.
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!