60 гр. орехи на ден лекуват неподозирани болести

0

Освен че влияят благотворно на мозъка, суровите орехови ядки имат неподозирани действия и върху други органи и системи в човешкия организъм. Уверете се сами.

орехи, заболяванияНови резултати от повторен анализ на повече от 60 стари изследвания показаха недвусмислено, че суровите орехи свалят лошия холестерол, с което редуцират и риска от инфаркт. Американските специалисти са установили, че ореховите ядки помагат да бъде намалено общото равнище на „бавния убиец“ – холестерола, както и водещия протеин в т.нар. лош холестерол, наречен ApoB.

Препотвърдено e, че орехите съдържат в себе си изключително важни за общото ни здраве протеини, ненаситени мазнини, минерали и витамини. Сигурно знаете, но орехите са може би единствените познати в света ядки, от които само 30 грама дневно доставят на организма ни 2,5 грама от растителната форма на омега-3 мастната киселина – алфа-линоленова киселина.

Това означава, че за всекидневна профилактика трябва да се приемат по 60 грама сурови орехи. Според д-р Фолк, ръководител на проучването от Организацията на изследвания в областта на природните науки суровите орехови ядки свалят от 9 до 16 на сто лошия холестерол, редуцират и долната граница на кръвното.

орехи, заболяванияИ още доказани ползи от приема на сурови орехови ядки – освен че подобряват артериалната функция, те неутрализират максимално всяко едно възпаление – все фактори, които са базисни за сърдечносъдовите заболявания. Освен така полезните омега-3 мастни киселини, ореховите ядки набавят за организма и необходима доза фибри.

И още полезни съвети, свързани с орехите, за които може би сте чували. Консумацията на орехи лекува запек, понижава стреса, подобрява здравината на костите, редуцира риска от рак на гърдата, засилва имунитета, помага при диети за по-бързо отслабване и не на последно място – улеснява приема на необходимото количество протеини – важни за растежа при децата.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg