Знаците от зодиака в период на карантина

0

КОЗИРОГ
Прави си лимонада

„Ако животът ти поднесе лимони, направи си лимонада.“ Тази американска народна мъдрост я е измислил Козирог, да е ясно! Козирогът е човекът, който умее да извлече хубавото от всяка ситуация, колкото и задънена да е тя. Така че сега си седи вкъщи, работи си, поспива си следобедно, пак си работи, чете си книжки, забавлява се с децата и като цяло се е отдал на едно домошарене в най-добрия смисъл на тази несъществуваща дума. Изолацията не го притеснява. Е, накрая, също като обикновените хора, завършва в социалните мрежи, където се впуска в бурен обмен на остроумия, смешни картинки и заяждане.

ВОДОЛЕЙ
Едно дяволче му нашепва…

Водолеите понасят доброволната карантина с мъдрост и стоицизъм. Те дори обичат самотата. Виртуално са в контакт с човечеството, дори в центъра на събитията, които завихрят като водовъртеж около себе си. А реално нямат нужда от ничия компания, за да се забавляват. Интернет предлага толкова много информация – книги за четене, музика, смешни видеоклипчета, дори цели спектакли, които може да се гледат. Единственото, което ги притеснява е, че има вътре в тях едно дяволче, което им нашепва са нарушат правилата, да се срещнат с приятели, не въпреки – а именно, защото не бива да го правят.

РИБИ
Стожер на здравия разум

Ако очаквате че Рибите са седнали в някой ъгъл зад фикуса да плачат, не сте познали. Знаем, защото лично проверихме. В тези времена на страх и скрито страдание Рибите, със своята емпатия и способност да разбират хората, се явяват като стожер на здравия разум и титани на силата на духа. Една от причините е, че те са хора с огромно въображение, така че скуката не ги притеснява ни най-малко. Благодарение на него, те умеят да си представят, че проблемът не съществува – тоест, коронавирус няма, светът не е на тръни, просто нашият човек – Рибата, е решила са си остане вкъщи за известно време.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

зодияЕто какво може да разплаче всяка една зодия

 

ОВЕН
Като хамстер в колело

Не е хипохондрик, той дори не вярва в коронавируса. Нищо чудно да е някакъв нов световен заговор. Какво му го навират под носа по цял ден, след като той, Овенът е толкова зает! Ако се питате с какво, след като вече не може да ходи във фитнеса, на тренировки по бой със саби, на скално катерене и на плуване в желе от пача? Ами, намерил си е какво да прави, докато нормалните хора си цъкат на компютрите по домовете. Заточеният Овен е като хамстер в колело! Изчел е десет книги, разчистил е градината, преподредил е всички рафтове, разместил е три пъти мебелировката и не издържа!

ТЕЛЕЦ
Всички ще сме дебели

Телецът трудно понася скуката. Да, наистина, част от тях засега все още ходят на работа, а и останалите, които се трудят от вкъщи, си имат достатъчно задължения, но да не излизаш, да не ходиш по заведения… Никакъв социален живот, никакви срещи, без тръпки. От скука Телецът е махнал с ръка на диетите и се увеселява с помощта на приказни герои като Цар Въглехидрат и неговите хрупкави велможи, Сладоледената принцеса и Царица Пица. Утешава се с мисълта, че през лятото след карантината, на плажа всички ще бъдем дебели след този продължителен домашен престой.

БЛИЗНАЦИ
Апокалипсис сега

Най-социалният от всички знаци да е в социална изолация, или дори под карантина! Това е сценарий от апокалиптичен филм! И въпреки че Близнаците имат вкус към лентяйството и обичат понякога през уикенда да се търкалят от кълка на кълка по пижама, сега ситуацията е различна – нали отшелничеството е принудително. Пред телевизора не ги свърта, да играят на компютъра – това също е до време. След като изгледат пълен сезон на някой симпатичен сериал, почти им се приисква да си теглят ножа. Единствен отдушник са им социалните мрежи, където общителните Близнаци вилнеят с пълна пара.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Ето коя зодия е неспособна да изпитва страдание и как страдат останалите 11

 

РАК
А питате ли котката?

Принудата да стои затворен може да го докара до битов алкохолизъм или психическо разстройство. Въпреки това е сред спазващите препоръките за изолация. Първо, защото Ракът е стриктен човек и второ, защото е тежък хипохондрик. Може би не ви е известно, но от 8 март досега той се разболя два пъти: веднъж с хрема (преди да си изясни каква е клиничната картина на коронавируса) и вторият – с кашлица. Но симптомите отшумяха, след като разясни ситуацията с лекуващата го котка. Всеки Рак има нужда от домашен любимец, с когото да споделя мисли, тъй като хората обикновено не го разбират.

ЛЪВ
Изтрещява грандиозно

Лъвът е домошар, обича да си поседи пред компютъра, да почете, да погледа телевизия… ден, два… Но на третия вече го хваща съклет, започва да фучи, а като изпусне напрежението, започва да звъни на приятелите или да им пише, за да се оплаче, че изтрещява. Все пак му е съвестно за околните и гледа да не се разхожда прекалено навън, ако не е крайно наложително. Проблемът не е че чак толкова не може да издържи без да ходи по заведения. „Лъвът, на когото никога с нищо не му се занимава, побеснява, когато се ограничава свободата му,“ – това са думите на Лъв, под бремето на коронакарантината.

ДЕВА
Има продоволствен склад

Еднолитрова бутилка с 90-градусов спирт е съкровище в днешно време, равносилно на 300 ролки тоалетна хартия. Но Девата си я има. Да не си помислихте, че е отсега? Не, тя просто си я е поръчала онлайн преди време с мисълта, че „може да потрябва“. По същия начин в дома й се озовават 20-ина чифта латексови ръкавици, а маските за еднократна и многократна употреба са купени при предишната драма – кризата с фините прахови частици. А добре подготвената Дева е една почти спокойна Дева. Почти, защото нито един хипохондрик не може да е спокоен при истинска епидемия от реален вирус.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

зодияКак пие всяка зодия и кой е алкохоликът в зодиака

 

ВЕЗНИ
Слага маската и отива на пазар

Заточената вкъщи Везна преминава три етапа – от наслада, през отегчение до черно отчаяние. В първите дни на изолацията, както всички хора, се радва на „почивката“: чете книги, гледа филми, готви, разтребва, лакира си ноктите, изобщо – занимава се със себе си. След третия ден все по-силно усеща, че е в затвор и настроението й рязко спада. Ден 7-ми: Везната седи в хола и гледа в една точка, ако е по-лабилна, лекичко си блъска главата в стената. Хващат я лудите, скача, накипря се с най-хубавите си дрехи – то и времето сега предразполага, слага официалната маска и отива… на пазар.

СКОРПИОН
На крачка от лудостта

Скорпионите са си самодостатъчни. Те са свикнали с изолацията. Често доброволно си се усамотяват, за да преживяват докрай болката от предателствата, както и да си починат едно хубавичко. Всеки Скорпион е таен (или явен) мързел, който за пред хората „има нужда да остане насаме с мислите си“ – евфемизъм за излежаване на дивана, четене на книжки, разцъкване на телефона и чат-пат някой филм, докато гризе нещо вкусно и отпива с наслада от чашата си. Но това няма нищо общо със сегашния ужас!!! Скорпионът си го знае – пълната карантина ще го докара до пълна лудост.

СТРЕЛЕЦ
Готов е за риза с дълги ръкави

От всички знаци Стрелецът може би най-зле понася изолацията. Стрелците са прочути с това, че никога не са наясно със самите себе си и откритие като това, че социалната изолация е смърт за тях, кой знае защо ги изненадва. Първите потърпевши на съклета, който ги е подгонил, са семейството и подопечните домашни животни. След което социалната абстиненция на Стрелеца намира отдушник в социалните мрежи и за известно време той се превръща в спамър номер едно за кръга си от познати. Шегички, закачки, глупости – това са обичайните му оръжия срещу полудяването. Но не за дълго.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg