Сокът от цвекло увеличава живота след прекаран инфаркт

0

Подобно на спанака, който помага на Попай Моряка да придобие извънмерна сила, така и цвеклото възстановява дейността на сърдечния мускул на хората, претърпели инфаркт.

Сокът от червения подземен зеленчук съдържа солидна доза нитрати, точно както и спанака, познат и на децата от световноизвестната анимационна поредица. Въздействието на червения сок от грудковия зеленчук при неговия редовен прием, може да бъде сравнен с двумесечни тренировки.

Над 900 хиляди са хората, прекарали инфаркт само във Великобритания. Знаете,

до инфаркт може да се стигне, когато сърдечния мускул не изпомпва с нужното налягане достатъчно кръв в цялото тяло.

Това се дължи основно на втвърдяваето или отслабването на сърдечния орган. Специалистите са установили, че с годините всеки човек годишно губи приблизително по процент от своята сърдечна мускулна сила.

сок от цвекло, инфаркт

Д-р Линда Питърсън от Медицинския университет във Вашингтон е установила след поредица от изследвания, че мускулите, които раздвижват колената укрепнали с 13 на сто и то само 2 часа след като пациентът е пил сок от червено цвекло. Вълшебният сок ускорявал значително обмяната на веществата, категорична е д-р Питърсън.

Екипът й е убеден, че зеленчуковата напитка дава на мускулите ни сила, а знаете, че по-дълго живеят именно физически силните хора. Самият сок от червено цвекло е изключително полезен за прекаралите инфаркт. Той предизвиква заздравяване на мускула на сърцето, без да има нужда от натоварващи кардио тренировки.

В delo.bg неведнъж сме Ви информирали за това как да се предпазите от инфаркт. Ако сте пропуснали – наваксайте, а ако сте забравили – припомнете си в статиите Злоупотребата с алкохол предпазва от инфаркт, Първа помощ при инфаркт с изпитано и ефикасно средство и Следобедният сън предпазва от инфаркт. И още от темите в сайта ни, които могат да помогнат, за да избегнете коварния и често смъртоносен инфаркт – Ръкостискането определя риска от инсулт и инфаркт, както и Разводът увеличава рискът от инфаркт при жените.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg