Ето как датата на раждане определя съдбата ни

0

Всеки месец от календара съдържа както лоши, така и добри дни за раждане, казвали старите българи. Например датите, които носят щастие и късмет през месец август са: 7, 19 и 24, лошите пък са 6, 20, 21 и 28, а особено неприятни са 4 и 15.

Хубаво е, ако човек се е родил на добър ден или празник. Ако все пак съдбата избере друг ден, това не трябва да Ви съсипва. Все пак тънката граница между злото и доброто е твърде неуловима. Ето защо и дедите ни, които са имали ясната представа за това, определят един и същи ден както за добър, така и за лош. Винаги съществува надежда за доброто, а пък за лошото има винаги праг на подобрението, който чака да бъде прекрачен.

Ето кои са най-добрите и не дотам благоприятните дати за раждане, според нашите праотци, събрани от Лилия Старева в книгата ѝ „Български обичаи и ритуали“.

1 – първият ден от всеки месец не е на късмет. Очаква се роденият на тази дата често да боледува, но не и от заболявания, които водят до смърт. Напук на всичко, неговият живот ще бъде дълъг и ще е обагрен от радостни моменти.

2 – хубав ден за раждане. Слаб и с добро телосложение ще е роденият на втория ден от месеца. Късметлия ще е, а разболее ли се, ще се възстанови бързо.

3 – на този ден не се сее, нито сади, защото реколтата ще бъде връхлетяна от болести. Недълговечни, но пък честити ще са родените и заченатите в третия ден от месеца. Леки ще са боледуванията, а оздравяването ще е бързо.

4 – добър характер ще има роденият на тази дата. Добродетелен и нравствен ще е, а всичко, което бъде направено на този ден, ще е ознаменувано с успех.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

хороскопът на тракитеКакъв е характерът Ви, според хороскопа на траките

 

5 – наказани с бедност са родените на тази дата. Старите българи твърдели, че те няма и да са много умни.

6 – преуспяващ ще е всеки, дошъл на бял свят в шестия ден от месеца. Щастлив ще бъде, както и надарен да открива злините и да се справя с тях. Ще се сбъдват сънищата и желанията му.

7 – хората, които са поели първа глътка въздух на седмия ден от всеки месец, са дарувани с огромно щастие. Те ще действат в живота си с огромен размах.

8 – хубав е и осмият ден от всеки месец за раждане на дете. Заможен и философски настроен ще е този човек. Ще го подминават болестите.

9 – боледуването ще е твърде често, но пък ще е късметлия всеки роден на девета дата от месеца. Дълъг, но не и охолен живот ще има. Ще се сбъдва всичко, което му е било предсказано и наречено.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

гаданията на старите българиГаданията на старите българи за човек, според деня, в който е роден

 

10 – пътешественици ще са родените в десетия ден от месеца. Орисани са да станат търговци.

11 – дълголетни, късметлии и остроумни ще са родените на щастливата 11 дата от месеца. Старите българи твърдели, че той ще се чувства като гражданин на света и не е изключено да се пресели да живее на друго място, различно от рожденото.

12 – дори и да доживеят до дълбоки старини, на родените на дванадесета дата не им е отредено да изпълнят писаното от съдбата. Денят не е добър за рождение.

13 – лош късмет и болести предсказвали старите българи за датата 13-ти. Според тях, този ден е много нещастен.

14 – щастлив живот и добро здраве дава 14-а дата от всеки месец. Богатство, интелигентност и съвършенство – това ги чака родените на този ден.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Коя е Вашата зодияКоя е Вашата зодия, според славянския хороскоп

 

15 – отдадени на удоволствията, разгула и лекия живот ще са момчетата, които поемат първа глътка въздух в този не много добър ден, според древните българи. Такава е кармата на мъжките чада в т.нар. разполовяващ месеца ден.

16 – известност, дълголетие и богатство ще има роденият на определяния като много щастлив 16-ти ден от всеки месец.

17 – хубав ден за рождение, но не и за начало на боледуване. Старите ни праотци са били убедени, че разболее ли се човек на дата 17, опасността ще продължи цели 19 дни. Преодолее ли ги болният, ще живее много дълго.

18 – честити са родените на този много добър ден, според древните българи. Ще бъдат имотни и заможни, но това ще е заради многото труд и усилия, които ще полагат.

19 – зъл и много лош ден за рождение, казвали старите българи. Нито лоши, нито пък добри ще са дошлите на бял свят на тази дата, а на всичкото отгоре нямало да са и много умни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Цигански хороскоп – най-точният в астрологията

 

20 – един много щастлив ден за раждане. Всички ще завиждат на благополучието и щастието на родените в този ден, а пък болестите, които ще ги връхлитат, ще са кратки.

21 – хубав и благоприятен ден за рождение. Весели и трудолюбиви са рождениците, а болестите бързо ще преодоляват.

22 – почтени, добри и честни са всички, родили се на тази дата.

23 – хора на изкуството и науката ще са родените на тази дата. През целия си живот ще се радват да почести и добро име.

24 – весели и здрави ще са дошлите на бял свят на дата 24 от всеки месец. Славят се като добри хора и изкусни любовници.

25 – хубав живот ще имат родените на тази дата. Желанията ще бъдат реализирани винаги, но пък често ще боледуват.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

здравето, какъв тип жена сте според месецаКакъв тип жена сте, според месеца на раждане

 

26 – щастлив ще бъде всеки, който е роден на ден като този. През целия си живот трябва да прави благодарение на Господ за хубавите предсказания.

27 – най-красивите хора се раждат именно на тази дата.

28 – не много богати, мързеливи и като цяло лоши хора са тези, дошли на бял свят сутринта на 28-ма дата.

29 – упоритост, трудолюбие и радост – това са трите съдбовни определения за родените на тази дата. Ако са налице, само тогава късметът ще бъде на тяхна страна.

30 – здрави и с хубаво бъдеще са родените на тази дата. Те ще бъдат почтени хора, защото са благословени от Бог.

31 – един от най-добрите за раждане дни през всеки месец.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg