Германски учени доказаха: Има живот след смъртта

3
Споделете тази статия, за да достигне до повече хора:Share on Facebook0Share on Google+3Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1

Живот след смъртта има! Тази поразителна новина съобщиха специалисти от Техническия университет в Берлин. Екипът от експерти твърди, че

животът продължава след земния му край под някаква форма,

което е доказано чрез клинични експерименти. Голямата новина идва след дългогодишно щателно проучване. Под медицински контрол били проведени изследвания, които включвали преживявания, близки до смъртта. Лекарите предизвиквали клинична смърт при доброволци с продължителност около 20 минути, преди да ги върнат към живота.

Има ли живот след смърттаВ 4-годишния експеримент се включили 944 пациенти-доброволци. За доказателствените опити била използвана комбинация от лекарствата епинефрин и диметилтриптамин. Тези два медикамента позволяват на тялото да оцелее в състояние на клинична смърт. След клиничната смърт, пациентите били оставяни във временно състояние на медикаментозна кома. За тази процедура медиците използвали различна смес от лекарства. Медикаментите били филтрирани с озон (извлечени) от кръвта на пациента по време на процеса на реанимация, който продължавал около 18 минути.

Има ли живот след смърттаТози опасен, но важен експеримент станал възможен, благодарение на нов апарат за кардиопулмонална рецитация (CPR) – AutoPulse (на снимката), който влезе в употреба неотдавна. През годините на експеримента именно това оборудване било използвано, за да върне живота на хора, които били умишлено умъртвявани в интервал от 40 минути до един час.

Изследването ръководил лично д-р Бертолд Акерман. Той проследил внимателно всеки експеримент и събирал различните свидетелствата на доброволците, които отивали за кратко на онзи свят и отново били съживявани. Резултатите показали недвусмислено, че почти

всички от доброволците имали спомени от тяхната клинична смърт.

Преживяванията на повечето от които били много сходни. Имало и незначителни случаи, в които показанията на пациентите се различавали като преживяване.

признаците, че смъртта настъпва

Повечето от свидетелските показания включвали

чувство на отделяне от тялото, чувство на левитация, общо спокойствие, сигурност, топлина, чувство на абсолютно отпускане, както и наличие на огромно количество светлина.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

новите погребения - стиска ли ВиНовите погребения – стиска ли Ви?

 

 

Медиците от екипа, който провел изследването твърдят, че са наясно с отзвука им експеримента им върху повечето хора. Лекарите и психолозите са категорични, че религиозните схващания на участниците в опита не оказали влияние върху усещанията им по време на процедурите. В проучването се включили хора от различни религии – християни, мюсюлмани, евреи, индуси. Сред доброволците имало и атеисти.

Има ли живот след смъртта

Доскоро отговорът на въпроса

„Има ли живот след смъртта?“

се окачествяваше като чиста проба хипотеза от съвременната медицина, а разказите на върнали се от оня свят се определяха като „халюцинации“. След този експеримент д-р Акерман и екипът му хвърлиха нова светлина върху вечния въпрос. Те дори свързват доказателствата за съществуването на задгробния живот като форма на дуализъм между ума и тялото.

Има ли живот след смъртта„Наясно съм, че нашите резултати биха могли да са в разрез с религиозните вярвания на много хора. Само по този начин можехме да отговорим на един от най-големите въпроси в историята на човечеството. Надявам се, че противниците на този експеримент ще намерят сили да ни простят.

Да, има живот след смъртта и това се отнася за всички“ –

категоричен е д-р Акерман.

Чувствайте се свободни да споделяте Вашите мнения по въпроса. Ако намерите статията за полезна, споделете я с Вашите приятели в социалните мрежи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

признаците, че смъртта настъпва5 признака, че смъртта наближава

Показана е 1 от 1 страници
loading...
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!

          


3 коментара

  1. павлинка симеонова на

    Убедена съм в това,че е вярно! Не може да сме създадени по божий „образ и подобие“ и всичко да свършва със смъртта. Бог ни е дал живота свише и смъртта е само преход към нещо ново и по-усъвършенствано. Ние сме енергия, а тя не се губи, така че това не е краят, а ново начало, кръговрат, прогрес на по-високо ниво. Затова нямам съмнения, а и моят дядо преди да отиде в отвъдното, ни даде доказателства за тази теза, като каза много неща, имена и дори деня на смъртта си – неделя, тогава и си отиде! Въпреки това, аз лично не изпитвам съмнение, а чисто човешки страх от смъртта, а не трябва!

  2. Lina Antova на

    Лина Антова 18.07.20017г.Аз също съм убедена, че има живот след смърта. Майка ми се върна от клиничва смърт при катастрофа и ми разказа за същото усещане на лекота и светлина в края на дългия тунел. Преди да излезе от тунела, чула два мъжки гласа. Единият попитал кой идва и другия и казал името и че идва със сивата кола. Втория мъжки глас казал да се върне,че още не е дошло времето и, и че предстой да ожени дъщеря си, и чак след това, ще доиде със същата кола. Каза, че се е върнала с голямо неудоволствие, защото беше болна от двоен порок на сърдцето и много страдаше. Решихме , че никога вече няма да се качва в колата на леля ми и така ще избегне смърта. Точно след една година, след като аз се ожених, майка ми почина при катастрофа със същата сива кола. И никой не бутна колата, /аз бях в нея / на прав път, и пусто шосе, леля ми за момент се разсея и паднахме от 4 метра височина в коритото на река Искър. От всичките 5 души почина само майка ми. Преди да издъхне се усмихна сияйно, защото явно видя същата ярка светлина!

Коментирай в Delo.bg