Германски учени доказаха: Има живот след смъртта

15

Живот след смъртта има! Тази поразителна новина съобщиха специалисти от Техническия университет в Берлин. Екипът от експерти твърди, че

животът продължава след земния му край под някаква форма,

което е доказано чрез клинични експерименти. Голямата новина идва след дългогодишно щателно проучване. Под медицински контрол били проведени изследвания, които включвали преживявания, близки до смъртта. Лекарите предизвиквали клинична смърт при доброволци с продължителност около 20 минути, преди да ги върнат към живота.

Има ли живот след смърттаВ 4-годишния експеримент се включили 944 доброволци. За доказателствените опити била използвана комбинация от лекарствата епинефрин и диметилтриптамин.

Тези два медикамента позволяват на тялото да оцелее в състояние на клинична смърт. След клиничната смърт пациентите били оставяни във временно състояние на медикаментозна кома. Двете лекарства били филтрирани с озон – извлечени от кръвта на пациента по време на процеса на реанимация, който продължавал около 18 минути.

Има ли живот след смърттаТози опасен, но важен експеримент станал възможен, благодарение на нов апарат за кардиопулмонална ресусцитация (CPR) – AutoPulse (на снимката), който влезе в употреба неотдавна. През годините на експеримента именно това оборудване било използвано, за да върне живота на хора, които били умишлено умъртвявани в интервал от 40 минути до един час.

Изследването ръководил лично д-р Бертолд Акерман. Той проследил внимателно всеки експеримент и събирал различните свидетелствата на доброволците, които отивали за кратко на онзи свят и отново били съживявани. Резултатите показали недвусмислено, че почти

всички от доброволците имали спомени от тяхната клинична смърт.

Преживяванията на повечето били много сходни. Имало и незначителни случаи, в които показанията на пациентите се различавали като преживяване.

признаците, че смъртта настъпва

Повечето от свидетелските показания включвали

чувство на отделяне от тялото – левитация, общо спокойствие, сигурност, топлина, абсолютно отпускане, както и наличие на огромно количество светлина.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

новите погребения - стиска ли ВиНовите погребения – стиска ли Ви?

 

Медиците от екипа, който провел изследването твърдят, че са наясно с отзвука им експеримента им върху повечето хора. Лекарите и психолозите са категорични, че

религиозните схващания на участниците в опита не оказали влияние върху усещанията им по време на процедурите.

В проучването се включили хора от различни религии – християни, мюсюлмани, евреи, индуси. Сред доброволците имало и атеисти.

Има ли живот след смъртта

Доскоро отговорът на въпроса

„Има ли живот след смъртта?“

се окачествяваше като чиста проба хипотеза от съвременната медицина, а разказите на върнали се от оня свят се определяха като „халюцинации“. След този експеримент д-р Акерман и екипът му хвърлиха нова светлина върху вечния въпрос. Те дори свързват доказателствата за съществуването на задгробния живот като форма на дуализъм между ума и тялото.

Има ли живот след смъртта„Наясно съм, че нашите резултати биха могли да са в разрез с религиозните вярвания на много хора. Само по този начин можехме да отговорим на един от най-големите въпроси в историята на човечеството. Надявам се, че противниците на този експеримент ще намерят сили да ни простят.

Да, има живот след смъртта и това се отнася за всички“ –

категоричен е д-р Акерман.

Чувствайте се свободни да споделяте Вашите мнения по въпроса. Ако намерите статията за полезна, споделете я с Вашите приятели в социалните мрежи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

признаците, че смъртта настъпва5 признака, че смъртта наближава

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!15 коментара

 1. павлинка симеонова на

  Убедена съм в това,че е вярно! Не може да сме създадени по божий „образ и подобие“ и всичко да свършва със смъртта. Бог ни е дал живота свише и смъртта е само преход към нещо ново и по-усъвършенствано. Ние сме енергия, а тя не се губи, така че това не е краят, а ново начало, кръговрат, прогрес на по-високо ниво. Затова нямам съмнения, а и моят дядо преди да отиде в отвъдното, ни даде доказателства за тази теза, като каза много неща, имена и дори деня на смъртта си – неделя, тогава и си отиде! Въпреки това, аз лично не изпитвам съмнение, а чисто човешки страх от смъртта, а не трябва!

 2. Lina Antova на

  Лина Антова 18.07.20017г.Аз също съм убедена, че има живот след смърта. Майка ми се върна от клиничва смърт при катастрофа и ми разказа за същото усещане на лекота и светлина в края на дългия тунел. Преди да излезе от тунела, чула два мъжки гласа. Единият попитал кой идва и другия и казал името и че идва със сивата кола. Втория мъжки глас казал да се върне,че още не е дошло времето и, и че предстой да ожени дъщеря си, и чак след това, ще доиде със същата кола. Каза, че се е върнала с голямо неудоволствие, защото беше болна от двоен порок на сърдцето и много страдаше. Решихме , че никога вече няма да се качва в колата на леля ми и така ще избегне смърта. Точно след една година, след като аз се ожених, майка ми почина при катастрофа със същата сива кола. И никой не бутна колата, /аз бях в нея / на прав път, и пусто шосе, леля ми за момент се разсея и паднахме от 4 метра височина в коритото на река Искър. От всичките 5 души почина само майка ми. Преди да издъхне се усмихна сияйно, защото явно видя същата ярка светлина!

 3. Маргарита на

  Сънувах починалия си брат. Дойде и ми каза няколко неща. На следващия ден проверих и наистина всичко беше вярно. Сънищата са начин да общуват с нас след смъртта.

 4. Маргарита на

  Сънувах починалия си брат. Каза ми някои неща. Проверих на другия ден и всичко беше и истина. Сънищата са начин да общуват с нас. От друг сън на снаха ми разбрахме, че не им разрешават да излизат много често от там и те се крият, когато излизат, за да дойдат при нас в съня ни.

 5. Бог на

  Ако има живот след смъртта, трябва да има и преди раждането. Да, има живот преди и след, но това не се отнася за идентичността и нейните спомени. Те са фиксирани във времето и след смъртта остава само отрязък от нея, споделен с някой друг. Интелектът е физическата проява на времето и то умира и се ражда с всяка нова всяка секунда. Съжалявам, дами 🙂

 6. Zapoznat на

  Новината е стара. Статията е доста разкрасена.
  Този експеримент нищо не доказва.
  Това са естествени процеси в мозъка, които протичат в състояние на клинична смърт.
  В това състояние мозъка все още работи.
  Ако не работеше нямаше да може да се върнат хората от медикаментозна кома към нормално състояние.
  Но всеки има право да вярва в каквото си иска. Щом това му носи нещо положително или го успокоява по някакъв начин.
  Важното е хората да се концентрират в тукашния си живот, да не мислят много какво има или няма след това 🙂

 7. Габриеле на

  Претърпях операция, бях в пълна упойка… сякаш бях без тяло… съвсем лека, съвсем недосегаема… не чувствах нищо… Аз бях в този тъмен и мрачен тунел, душата ми се луташе в него… беше много тъмно и търсех светлината… след което чух гласове и отново се върнах в тялото си… душата е невидима… лека… по-лека от перце… нямаш тяло имаш само разум… търсиш светлината…
  Когато я намериш се успокояващ и знаеш че си жив…
  Докато си в пространството си просто един въздух който е уплашен и самотен… това почувствах аз… може би се е случило докато съм била под упойка нямам друг отговор на това, но знам че това бях аз и се върнах… не продължих в тунела… на мен не ми хареса там… но това което преживях ще ми остане спомен завинаги.
  Не изпитваш студ, не те боли нищо, не мислиш за никой… забравяш за околните… и близките… просто търсиш светлината… и когато я откриеш душата е спокойна… в този момент не осъзнаваш че си мъртъв… разбираш го когато се върнеш отново в тялото си… чак тогава разбираш че си бил там…

 8. Мартин на

  За всички които не вярват… Имах операция преди седем месеца. При нея съм бил мъртъв в продължение на 1 час 10 мин. Което е невъзможно! Обаче през това време аз бях преминал този тунел и доста време говорех с два или три гласа и те ми описваха живота. Казаха, че съм бил за някакви бели порти, но единият глас ми каза че е рано за белите порти. Събудих се с кърпа на главата и единият доктор мръдна, а другият си хвана главата и попита дали съм буден, а аз учуден казах: „Да, защо да не съм?!“ Демек, има живот след смъртта.

 9. Любка Петрова на

  Бях на 27, когато се случи всичко това. И до днес нямам обяснение. Наскоро беше починала моята баба, с която много се обичахме и имахме дълбока душевна връзка. Пътувах от кв. Иван Вазов от последната спирка, в посока Централни хали с трамвая. Бях седнала от дясната страна и държах сина си на ръце. Изведнъж някакво нартапчиво необяснимо чувство, като че ли програмира мозъка ми и аз видях на филмова лента живота си, свързан с моята баба – от раждането ми, до момента. Бях като замаяна, нещо много странно и необяснимо ставаше в главата ми. Тук се случи и чудото, което буквално ме парализира на стола. Неусетно трамваят спря на спирката на Централни хали. Там, отсреща стоеше жива баба ми и ме гледаше с усмивка. Парализирах се, не можех да помръдна, а трябваше да сляза. Гледахме се една друга, очи в очи. Трамваят затвори врати и тръгна. Обърнах се назад, но баба вече я нямаше там. Беше реална, жива, от плът и кръв, като нас. Минаха много години от тогава, но аз нито за миг не се поколебах да потвърдя, че това беше истина и тя беше реалност. Скоро изживях отново нещо паранормално след смъртта на брат ми преди 6 месеца, но не посмях да споделя с децата си. Вече съм на възраст и ще ме помислят за изперкала. Ние, човешките същества много често се срещаме със странни и необясними неща, но не можем да разгадаем какво се случва в действителност.

Коментирай в Delo.bg