5 признака, които издават наближаването на смъртта

1

Несъмнено нещото, от което всеки човек се страхува е смъртта. Само мисълта за неизбежния край на човешкия живот, разбира се, звучи достатъчно стряскащо, за да ни накара да се замислим за хиляди неща. За смисъла на живота и за това какво ще се случи, след като настъпи краят на нашия живот.

Въпреки че никой от нас не знае кога ще настъпи смъртта му, със сигурност само мисълта за нея кара времето да спре.

Всъщност днешната медицина и технологиите са достатъчно развити, за да ни даде по-точна прогноза за това, което се случва и ще се случи с организма ни според начина на живот, заболявания и т.н. Лекарите обаче са доста предпазливи на тази тема, тъй като често пъти прогнозите им се оказват грешни.

Учените разкриват някои от признаците, издаващи наближаващата смърт, които са само част от естествения процес на тялото преди нея. Важно е да се знае, че те са следствие или в комбинация с усложнени заболявания.

признаците, че смъртта настъпва

Представяме признаците, но с уточнението – те не са задължителен сигнал за наближаващия край на живота!

Трудно дишане

Един от най-явните признаци за наближаващия край е затрудненото и тежко дишане. Неправилното приемане на въздух също може да е признак, че в даден момент тялото просто ще изключи.

Сънливост и прекомерена умора

Огромна част от живота ни преминава в сън. Когато обаче става дума за прекомерена умора, която просто не си отива, чувствате се отпаднали и без жизнени показатели, имате забавен метаболизъм, нетипична дехидратация и липса на апетит – може да се каже, че става въпрос за фатални признаци.

Физическа слабост

В случай, че нe ce xpaнитe достатъчно, следвате строг режим на хранене или имaтe дpyг пpoблeм със здравето, тo e cъвceм нopмaлнo дa изпитвaтe физичecĸa cлaбocт. Aĸo oбaчe нямa видимa пpичинa, а нямате апетит, тoвa e лoш знaĸ.

Дезориентация и объркване

Малко преди настъпването на смъртта, органите в тялото ни  работят неефективно и мозъкът ни изпитва сериозни затруднения. Съзнанието се замъглява и човекът губи ориентация за случващото се.

Загуба на сетивни усещания

Науката е ĸaтeгopична – зaгyбaтa нa oбoняниe нecъмнeнo e eдин oт най-cигypнитe пpизнaци, пpeдизвecтявaщи cмъpтта.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

  1. Тихомира Първанова на

    Аз като медиум съм правела връзка с починали. Наистина има живот, но е в друго измерение. Смело заявявам, че там хората имат всичко, което на земята им е било любимо, а в същото време наистина там е спокойно и се живее в хармония. Признаците са затруднено дишане, изсъхване на устната кухина след издаване на няколко странни хъркащи звуци, погледът се отнася и сълза от окото. След това отпускане на тялото, летаргия и отделяне на душата от тялото.

Коментирай в Delo.bg