Джада Де Лаурентис: Тези три продукта правят всяко ястие фантастично

0

Джада Де ЛаурентисДжада Де Лаурентис – една от водещите гурме презентатори и майстор готвачи в Съединените щати. Предаванията ѝ по Food Network се радват на същата популярност и в нейната родина – Италия.  

След като родителите на Джада (най-голямото дете в семейството) се развеждат, тя заминава за Лос Анджелис. Бъдещата ѝ работа в телевизия никак не е случайна. Баща ѝ – Алекс Де Беннедетти, е продуцент и актьор, а майка ѝ – Вероника Де Лаурентис, обичана актриса.

У нас Джада Де Лаурентис е популярна с поредиците „Джада в Италия“ и „Джада вкъщи“ по гурме канала Fine Living, където може да я гледате от понеделник до четвъртък в 12.00 ч. 

Кои кухни от света са я вдъхновили най-много в нейната професия, кои са трите продукта, които спасяват всяко ястие и идеята на Джада Де Лаурентис за бърза семейна вечеря – в интервюто, което даде за delo.bg.

Джада, пътувала си почти навсякъде по света. Имаш ли любими рецепти, които те вдъхновяват и до днес и ползваш ли някои трикове от тях в своите кулинарни предложения?

– Когато бях по-млада, живях Франция. Там учих в кулинарна академия и отношението ми към десертите идва точно от тази европейска държава.

Джада Де Лаурентис

Това като че ли ме предизвика да обърна по-голямо внимание на десерти от родната ми Италия, защото те не са толкова фини и изтънчени, колкото френските.

Джада Де Лаурентис

С интерес проучвам южноамериканската кухня. До момента не съм пътувала до тази част от света. Ястията от този регион са предизвикателство за мен, харесва ми да откривам нови вкусове. Допада ми и кухнята на Азия. Удоволствие е да ползвам люти пасти от света. Добавям затаар в моите ястия – това е близкоизточна подправка, но пък и винаги изстисквам лимонов сок – превърнал се неусетно в мой почерк. Ползвам доста и печената люта чушка, която е част от рецептите на Средиземноморието, сред които и северноафриканските ястия. Създавам собствени рецепти, като обединя всички тези подправки.

африкански ястияТри здравословни и лесни африкански ястия, с които ще очаровате гостите си (рецепти)

И все пак има ли съставка, която може да направи едно ястие съвършено?

– Има, разбира се, тя не е една, а е микс от три. Екипът ми и почитателите на моите рецепти я наричат

„Триото на Джада“ – зехтин, лимон и пармезан.

Точно тези 3 продукта правят перфектно всяко ястие. Когато готвачът в моя ресторант в Лас Вегас се съмнява във вкуса на някое ястие, го съветвам: „Просто добави настъргана лимонова кора, сок от лимон, пармезан или зехтин – това ще спаси ястието и ще го направи по-вкусно“.

Любопитно е какво хапва през деня Джада Де Лаурентис?

– Закуската ми значително се различава от познатите.

Преди кафето, хапвам кафяв ориз със сол и зехтин, ако съм на път – овесени ядки със сол и зехтин.

Понякога прибавям бадеми, за да си набавя протеини, както и парченца портокал – за свежест. Обядвам нещо много леко – основно микс от ядки – орехи или бадеми, пуканки и черен шоколад. Това е любимият ми микс – сладък и хрупкав е – предпочитам го за следобедна закуска, а ако ме питате за сериозен обяд – хапвам авокадо или салата със сухар и яйца на очи. Вечерята е най-важна. Лятото хапвам лимонови спагети с гриловани скариди или „чеца“- нарязани домати, зехтин, босилек и сол. Добавям паста, бората или прясна моцарела.

Джада Де Лаурентис

Би ли дала на читателите ни идея за бърза семейна вечеря?

– Фризер и килер с консерви – това трябва да имате за бърза вечеря. Пастата е задължителна за килера, тъй като тя никога не се разваля. Всякакви сосове в бурканчета, лют червен пипер, зехтин – все чудесни съставки, които трябва да са Ви под ръка. Във фризера не пропускайте да липсват равиоли, замразен грах, скариди. Тези храни можете да смесвате и да създавате бързо и вкусно всичко.

Имаш ли тайни изкушения?

– О, да! Паста с шоколад! Любимо ми е още от дете. Ако с дъщеря ми Джейд решим да се поглезим, си приготвяме тази вкусотия. Просто разтапям шоколад на водна баня, добавям мъничко течна сметана. Този сос изсипвам в сварените и изцедени вече спагети, талиатели или лингуини. Да си оближеш пръстите!

Показана е 1 от 1 страници
loading...
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!

          


Коментирай в Delo.bg