Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ

0

Константин Каменаров поема БНТ като генерален директор в следващия тригодишен управленски мандат на националната обществена телевизия. Членовете на СЕМ гласуваха с 4 на 1 гласа. Единствено представителят на регулатора Иво Атанасов предпочете да подкрепи кандидатурата на Валерий Тодоров. Атанасов аргументира отрицателния вот за Каменаров и заяви, че не е напълно убеден, че е концепцията му е най-добрата. Да бъде склонен на диалог и компромиси при реализирането ѝ, пожела въпреки всичко Иво Атанасов на новия шеф на БНТ.

В изложението си на 22 август

Константин Каменаров постави акцент върху новините, но и върху по-интересната програмата на обществената телевизия.

Той предложи иновативен начин за финансиране на БНТ – европейски проекти и съвместни продукции с големи корпорации. БНТ1 трябва да се запази като основен канал, а останалите да бъдат като „букет“ около него. Каменаров предложи и да бъде създадена Библия със златните правила на журналистиката. Той ще работи и върху това БНТ да има правна, финансова и журналистическа дисциплина.

Константин Каменаров

Константин Каменаров е зодия Лъв, роден в последния ден на юли 1964 г. Като малък е мечтал да бъде диригент, свирил е на пиано. Завършва специалност „Медицина“ като студент, но няма и ден практика.

Веднага след идването на демокрацията у нас Константин Каменаров започва като репортер в „По света и у нас“. След това за кратко се мести в тогавашния Ефир 2, където води новините. Връща се отново в Канал 1, този път като шеф на „По света и у нас“.

За около четири месеца през 1999 г. е говорител на правителството на Иван Костов. След това става говорител на един от мобилните оператори у нас. Кариерата му продължава като шеф на „Връзки с обществеността“ в същата компания. Каменаров е бил и съдружник във фирма за комуникации.

Константин Каменаров

След единадесетгодишно отсъствие от телевизията, по предложение на Вяра Анкова преди 6 години Коко Каменаров става „оперативен директор на БНТ“. В края на миналия век той се жени за водещата на „По света и у нас“ Радина Червенова.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg