Защо основната честота в музиката е променена от 432 hz на 440 hz?

0

Това е една от любопитните тайни, за която сигурно не сте чували. През далечната 1939 година, министърът на пропагандата в тогавашна Германия – Йозеф Гьобелс, издал странен указ. В него, той наредил да бъде променен тонът Ла и вместо на 432 Hz, както до тогава, да бъде настроен на честота от 440 Hz. Това всъщност е основният тон в музиката, защото се използва като отправен за настройването на всички музикални инструменти. Защо основната честота в музиката е променена от 432 hz на 440 hz?Ако сте чували някога за камертон – то знаете, че той се използва за настройване и даване на тон и възпроизвежда именно тона Ла. Честотата от 440 Hz започва да се използва през 1939 г. и това продължава до наши дни. Постановлението, издадено от Гьобелс е одобрено през 1953 г. от Международната организация по стандартизация (ISO). С това одобрение всъщност е направена промяната и по този начин честотата от 440 Hz е въведена като музикален стандарт. Това се случило независимо от бурните протести на професор от Парижката консерватория, който дори е инициирал подписка, подкрепена от 23 000 музиканти във Франция. Тяхното настояване било едно-единствено – да не се променя честотата от 432 Hz, за да се запази по този начин музикалната хармония и музикалната вибрация на Вселената.

Защо основната честота в музиката е променена от 432 hz на 440 hz?Според Брайън Т. Колинс, естествената настройка на тона от 432 Hz оказва дълбок ефект върху съзнанието на клетъчно ниво. Според твърденията на професионалистите в областта, една нота има 12 хармоници. Причината е, че тя резонира с 12 ноти от музикалната скала, но това важи само когато нотата се настрои на 432 Hz. Ако човек свири на Ла, но на 440 Hz, тогава вместо 12 се създават само осем хармоници. Резултатът от това е, че създадената музика е бедна и лоша. Какво е обяснението на това?

Защо основната честота в музиката е променена от 432 hz на 440 hz?Планетата Земя има своя честота и тя е 8 Hz, въпреки че в последно време има тенденция да се променя. Ако слушаме музика, която е настроена на 440 Hz, това предизвиква промени и тази основа от 8 Hz става 8.25 Hz. Дори промяната да е минимална и според мнозина незначителна, тя е достатъчна за да наруши хармонията с планетата с генерираните хармоници. Слушайки музика на 440 Hz, усещанията които забелязваме са отпадналост, умора и липса на желание да се прави нещо. Всичко това е така, защото хармониците не съответстват на вибрационна честота на човека. Защо основната честота в музиката е променена от 432 hz на 440 hz?Проучвания по тази тема показват, че ако искаме музиката да има позитивно влияние върху човечеството, тя трябва да е създадена на основата на естествени честоти, които да са в хармония с Вселената. Използването на музика с честота 440 Hz има нездравословен ефект по отношение на околната среда, но по-важното е, че се отразява зле на всички живи същества. Веднага след като тази тайна информация се появи в публичното пространство, започнаха и много независими изследвания и проучвания по темата. Сред тези, които доказаха положителните страни на музиката с честоти от 432 Hz е вокалистът на „Ролинг стоунс“ Мик Джагър.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg