Зареждаме смартфона си с пламък от свещ

0

Нов пробив в технологиите на съвремието ни! Можем да зареждаме „умния“ си телефон с енергия, която идва от пламъка на свещ! Да, това вече е възможно, след като компания от Сан Франциско създаде зарядно устройство, което пълни батерията на смартфона ни като използва пламъка от свещ.

зарядно на свещИмето на новият апарат е Candle Charger. Зарядното преобразува топлината от свещта в електроенергия с мощност от два и половина вата с помощта на термоелектрически генератор. Образуваният по този начин ток е достатъчен, за да заредите своя и телефона на още един човек. Самото устройство е оборудвано със съд с вода. В него е поставен самият терморгенератор, който се нагрява на принципа на фондюто – като се постави свещ под него. От фирмата „Стауър“ напомнят, че съдът с вода е нужно да се допълва, щом тя се изпари. Само по този начин може да се поддържа топлинният трансфер, който е необходим за термогенератора. Той функционира на принципа на Пелтие. При него температурната разлика на двата материала генерира електричеството. Щом едната страна на термогенератора е по-нагрята – тази от страната на свещта, от другата със съда с водата се получава ток.

зарядно на свещУникалното към момента устройство осигурява енергия в продължение на цели 6 часа. Зарядното може да е изключително полезно в бедствени ситуации за хора, които са на тъмно и искат да се свържат със спасителните служби, а батерията на телефона им е паднала. Новото зарядно на свещ притежава USB изход, а цената му е 65 долара.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg