Две акули нападнаха сърфист край ЮАР (видео)

0

Сцена като от филма „Челюсти“ се разигра край бреговете на Южноафриканската република. Истинско чудо спаси живота на сърфист след нападение не на една, а на може би две акули.

Мик Фанинг, акула, сърфВидеото, което бързо се разпространи в световната мрежа е от живо предаване по време на състезание от залива Джефрис, близо до пристанището Елизабет в ЮАР. Докато чакал съвсем спокойно голяма вълна трикратният световен шампион по сърф Мик Фанинг бил изненадан в гръб от… акула.

Мик Фанинг, акула, сърфНа самото видео се вижда съвсем ясно как сърфистът седи върху своята дъска, когато перка на акула се появява зад него. 34-годишният Мик започва борба с акулата, но морското чудовище го блъска във водата. Ето и краткия разказ на Мик за случилото се:

„Акулата ме доближи в гръб и захвана с челюстите си каишката на дъската. Ритнах я силно няколко пъти и започнах да викам. Това, което видях беше само нейната перка, но не и зъбите й. Във всеки един миг очаквах да ме захапе, докато плувах. Можете ли да повярвате, че само каишката на дъската ми беше прегризана…“

След неравната битка във водата сякаш чудо е спасило живота на Фанинг. Ето какво сподели и журналистът Калвин Брадли от специализираното списанието за сърф „Зигзаг“:

„Това, което виждахме и ние, а и зрителите по време на директното излъчване, беше как Мик се беше вгледал в хоризонта в очакване на голямата вълна. Тогава изневиделица зад него с ужас видяхме перка на акула. Всички притаихме дъх, защото подозирахме какво може да се случи. Мик изчезна зад вълните и тогава вече си мислехме, че е станало най-лошото. Каква беше изненадата ни, когато разбрахме, че се е измъкнал. Фанинг бе изпаднал в шок след цялата сцена.“

От Световната лига по сърф уточняват, че по всяка вероятност трикратният носител на златото в спортната дисциплина е бил нападнат не от една, а от две акули. Мик Фанинг, акула, сърф

Моментално след инцидента във водата приятелят на Мик и група от организаторите на състезанието се притекли със скутер на помощ.

След страшната, но завършила благополучно сцена от сърф лигата решили да отменят състезанието в Джефрис бей, за да не се повтори подобен риск.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg