Внимание! Гримът може да е опасен!

0

Ако сте от дамите, които се гримират, със сигурност ще ви заинтригува информацията, че гримът, който използвате ежедневно всъщност може да се окаже доста опасен за Вашето здраве. Причината е, че в него се съдържат смъртоносни бактерии.

Внимание! Гримът може да е опасен! По време на лабораторни изследвания, учени са установили, че в дамския грим се съдържат някои наистина много опасни бактерии, които са животозастрашаващи. Сред тях е изолиран и смъртоносен щам, който причинява менингит.

Тестовете са направени във Великобритания, като по време на тях са били изследвани общо четири продукта. Три от тях са били с изтекъл срок на годност, а един – в срок на годност. Сред тези продукти са били някои от най-използваните гримове от дамите в целия свят – руж, крем за лице, червило и гланц, които са били предоставени за целите на изследването от потребителки във Великобритания.

Внимание! Гримът може да е опасен! Изключително неприятно е, че във всички тях са били открити смъртоносни бактерии при това в опасни нива. Те могат да са причина за редица здравословни проблеми – акне, дихателни заболявания, гастроентерит и дори инфекции със смъртоносен изход.

Една от откритите по време на изследването бактерии е Enterococcus faecalis. Тя е основен причинител на сериозното заболяване менингит. Според данните, във Великобритания тази болест отнема живота на повече деца до 5-годишна възраст, отколкото всяко друго инфекциозно заболяване. Същата бактерия е причинител и на друго много опасно заболяване, характеризиращо се с отравяне на кръвта и наречено септицемия.

Внимание! Гримът може да е опасен! Освен това, в грима подложен на изследване са открити и други опасни бактерии. Една от тях е Eubacterium, която води до бактериална вагиноза; друга е бактерията Aeromonas, която е сред причинителите на гастроентерит. Открити са също и бактерии, водещи до заболяването акне и други сериозни кожни проблеми, както и бактерията Enterobacter, която причинява инфекции на пикочните и дихателни пътища.

Експертите са категорични, че по-голямата част от дамите изобщо нямат представа колко опасен може да бъде грима, който използват, заради тези смъртоносни бактерии. Тяхната основна препоръка е, всички козметични продукти, които са с изтекъл срок на годност, да се изхвърлят незабавно.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg