Яжте магданоз и червени чушки, пийте чай от мащерка и лайка и вижте неподозирания ефект

0

След тази статия със сигурност ще включите в менюто си билки, които досега не сте харесвали и дори не сте подозирали каква може да е тяхната сила върху мозъчните процеси. Доказано е, че стимулирането на невроните и тяхното формиране, както и връзката между мозъчните клетки се дължи на един единствен флавоноид. Името му е апигенин. Това установиха учени от Бразилия.

Биосъставката се среща в лайката, магданоза, мащерката и червените чушки. Всички неврони, третирани с апигенина по време на тестовете, показали ускорено формиране на доста повече синапси – здравите невронни връзки, които са от голямо значение за укрепването на паметта и за мозъчната функция.

Стивънс Рефен, който е шеф на изследователския екип в Рио де Жанейро е приложили директно апигенин в лабораторни условия на стволови клетки. 25 дни по-късно клетките станали неврони. След като и невроните били третирани със същата биосъставка, се образували по-комплексни и по-силни връзки помежду им.

„С нашето проучване и с използването на този флавоноид, отворихме нова страница от проучването в тази необятна област. Няма съмнение, т.е. можем да докажем научно, че богатите на апигенин храни могат благоприятно да повлияят на формирането на неврони и връзките им с мозъка“,

заяви Стивънс Рефен.

Ето и още ползи от билките, включени в тази статия:

С чай от лайка живеем по-дълго, от магданоз – слабеем,

Рецепта сваля два диоптъра само за 2 месеца

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg