Арестуваха 33 митничари на „Капитан Андреево”

0

Арестувани са трийсет и трима митничари по време на спецакция на ГКПП „Капитан Андреево“. Операцията е продължила през целия неделен ден. Служителите на митниците са били от различни смени, тъй като акцията е започнала рано сутринта. Част от тях са заловени в момент, в който са делили подкупите от нощната смята. Повечето от митничарите – над 95 на сто, са били с дълъг стаж в сферата, заявиха от специализираната прокуратура. Престъпната схема на Капитан Андреево е била разработвана над 6 месеца. По пово акцията премиерът Борисов заяви:

„80-100 обвинения ще има там доста време ги наблюдават как си свиват фунийките и си събират парата, а тези пари на нас ни трябват за пътища.“

Парите за подкуп, които митничарите са взимали са били от водачи на различни видове превозни средства. Сумите са вземани, за да не минават колите и камионите през необходимите проверки. По непотвърдена информация схемата е действала, за да бъдат пропускани през България акцизни стоки.

Претърсени били личните коли и домовете на митничали от Хасково, Димитровград, Любимец и Свиленград. Общата открита сума е приблизително сто хиляди лева.

На този етап акцията продължава да се анализира, за да бъде преценено дали 33-та служители на агенция „Митници“ ще останат в ареста за 72 часа. Обвиненията, които ще им бъдат повдигнати ще бъдат по всяка вероятност за организирана престъпна група. Мерките им за неотклонение ще бъдат гледани в София.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg