Виното е лекарство за пушачите

0

Пушачите трябва да пият умерено количество вино и благодарение на него е възможно да се намали рискът от развитието на рак на белия дроб. Изводът е направен след тригодишно наблюдение с участието на 84 000 доброволци, на възраст между 49 и 69 години. Те пиели бира, бяло и червено вино и твърд алкохол. След това било проследено как напитките действат върху организма. Разбира се, били отчетени такива фактори като възраст, тегло, ниво на образование и доход, история на хронични дихателни болести и енфизема, както и консумацията на алкохол и цигари.

цигари, лекарствоЕто колко ще напълнеете, ако спрете цигарите

 

Резултатите: При всички напитки, с изключение на червеното вино, се получила заплаха от появата на рак в отслабените от тютюна бели дробове. Конкретно – една чаша месечно намалява риска от рак с 2%, а една чаша на ден – с 60 на сто. Според експертите, това се дължи на елемент, който се намира в основата на обвивката на семето на гроздето.

Разбира се, лекарите напомнят, че тези изводи не трябва да се интерпретират като статистическа препоръка и да се поглъща безконтролно алкохол. Най-добрият начин да се предпази човек от рак на белите дробове е да се откаже от пушенето.

пушачи, цигари, упойка, операцияСпирате цигарите? Тези храни ще Ви помогнат!

 

По време на предишно проучване, лекари са установили, че най-добрият начин за поддържане на здравословно тегло или поне да намалите натрупаното тегло след празниците, е да пиете червено вино. Техните заключения са публикувани в списание „International Journal of Obesity”, както и на интернет страницата на „The Telegraph”.

дебеланко, храна, празници, наднормено тегло, виноСтопете лесно килограмите след празниците с тази напитка

 

Препоръчаната дневна доза за консумация на червено вино е 340 мл, което съответства на две или три винени чаши от напитката. Въпреки това, учените посочват, че не всички от тези напитки съдържат ресвератрол в достатъчни количества. Тъй като много полифеноли са неразтворими след тяхното утаяване, то съотношението може значително да намалее.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg