Червеното вино има още един плюс

0
Споделете тази статия, за да достигне до повече хора:Share on Facebook16Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Фактът, че една чаша червено вино подобрява циркулацията на кръвта, го знаят всички. Канадски учени обаче открили още едно от неговите преимущества. Вижте защо още е полезно да пиете червено вино!

cherveno vino1

Изследване, проведено в Университета на Алберта в Канада установило, че червеното вино съдържа вещество, което може да се отрази много полезно за здравето ни, отколкото се смяташе досега. Оказва се, че в червеното вино, което обикновено се сервира към порциите с червено месо, се съдържа от веществото ресвератрол, или с други думи съединение, което е в състояние да подобри физическото състояние, работата на сърцето и увеличаването на мускулната сила!

„Това е страхотна новина за тези, които не могат да практикуват твърде често физическа активност, но искат тялото им да бъде в добра форма. Ресвератролът може да има по-добър ефект върху хората, които не могат или не искат да се занимават с физически упражнения, но мускулите им се нуждаят от укрепване”,

казва Джейсън Дайк, водещ учен в изследванията на червеното вино.

cherveno vino2

Отдавна е известно, че чаша червено вино на ден подобрява сърдечносъдовата система на хората, които го консумират, и е по-малко вероятно да развият деменция и рак. Червеното вино освен че е добро за сърцето, също така регулира нивата на кръвната захар.

Ако искате да се възползвате от предимствата на ресвератрола, но не обичате червено вино, можете да се сдобиете с него като консумирате фъстъчено масло, боровинки и червено грозде.

Показана е 1 от 1 страници
loading...
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!

          


Коментирай в Delo.bg