Червеното вино има още един плюс

0

Фактът, че една чаша червено вино подобрява циркулацията на кръвта, го знаят всички. Канадски учени обаче открили още едно от неговите преимущества. Вижте защо още е полезно да пиете червено вино!

cherveno vino1

Изследване, проведено в Университета на Алберта в Канада установило, че червеното вино съдържа вещество, което може да се отрази много полезно за здравето ни, отколкото се смяташе досега. Оказва се, че в червеното вино, което обикновено се сервира към порциите с червено месо, се съдържа от веществото ресвератрол, или с други думи съединение, което е в състояние да подобри физическото състояние, работата на сърцето и увеличаването на мускулната сила!

„Това е страхотна новина за тези, които не могат да практикуват твърде често физическа активност, но искат тялото им да бъде в добра форма. Ресвератролът може да има по-добър ефект върху хората, които не могат или не искат да се занимават с физически упражнения, но мускулите им се нуждаят от укрепване”,

казва Джейсън Дайк, водещ учен в изследванията на червеното вино.

cherveno vino2

Отдавна е известно, че чаша червено вино на ден подобрява сърдечносъдовата система на хората, които го консумират, и е по-малко вероятно да развият деменция и рак. Червеното вино освен че е добро за сърцето, също така регулира нивата на кръвната захар.

Ако искате да се възползвате от предимствата на ресвератрола, но не обичате червено вино, можете да се сдобиете с него като консумирате фъстъчено масло, боровинки и червено грозде.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg